Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 11. 2014,
17.04

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 26. 11. 2014, 17.04

8 let, 1 mesec

Barvni nakit, ki vas napolni z energijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Želela sem izstopati od ponudbe na trgu, zato sem začela kroglice iz fimo mase prepletati z barvnimi bombažnimi krpicami, pozneje pa tudi z navadno vrvjo, svoj nakit opiše Polonca Bunjevac.

38-letna Polonca Bunjevac, mati triletne punčke in šestletnega fanta, ki se je iz Ljubljane zaradi ljubezni preselila v Ribnico, je v mestecu suhe robe svoje ročne spretnosti iz otroških let pretvorila v uspešno blagovno znamko Saffy.

Ročno narejen nakit navdušuje V času krize, ko je težko najti službo, namreč ni čakala doma križem rok, temveč je svojo strast do ustvarjanja prelila v nakit iz fimo mase.

"Večina mojih izdelkov je izrazito barvitih, saj obožujem barve, ki me napolnjujejo s pozitivno energijo," pojasni ustvarjalka. Vsak kos nakita je ročno narejen, njeni prstani in zapestnice so pritrjeni na kvačkan obroček.

"Kvačkam in pletem že od osnovne šole, ko sem se učila tudi makrameja," pojasni in doda, da so ženske, ki nosijo njen nakit, navdušene ravno nad tem, da prstani, čeprav so veliki, niso težki.

"Ker je obroč kvačkan, prstan ni težek, poleg tega se ne obrača okoli prsta, temveč obstoji na mestu," dodaja. Poleg prstanov in zapestnic izdeluje tudi uhane, verižice in broške.

Ob bok ribniški suhi robi Ves čas stremi k novim tehnikam, k odkrivanju novih načinov ustvarjanja. Ker se rada prepušča domišljiji, ji nekaj težav povzročajo osebna naročila, čeprav daleč od tega, da bi se pritoževala. "Saj se potrudim, a včasih je nemogoče najti prav določeno barvo ali material."

"Saj se potrudim, a včasih je nemogoče najti prav določeno barvo ali material."

Njene izdelke je mogoče najti po različnih krajih v Sloveniji, najbolj pa se veseli ribniškega sejma suhe robe.

"Ta ima res tradicijo," z nasmehom pojasni. Ker je članica obrtne zbornice, namreč svoje izdelke prodaja ob boku ribniških suhorobarjev.

A Polonca ne ustvarja le nakita. Z veseljem vsak prosti trenutek, ko v njeni bližini ni otrok, izkoristi tudi za šivanje.

Njena poslastica je izdelava usnjenih natikačev in torbic ter kril, ki jih je izdelovala že pred nakitom.

Zdaj, ko se bliža zima, ustvarja zanimive šale, ki so lahko hkrati tudi pokrivalo.

Ne spreglejte