Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 11. 2008,
21.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 26. 11. 2008, 21.32

8 let

Estrada v letu 2008

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Estradni svet so zaznamovala številna rojstva dvojčkov, smrt legendarnega Yvesa Saint Laurenta in prezgodnji sloves Heatha Ledgerja ter Madonnina ločitev.

Angelina povila dvojčka

Igralca Angelina Jolie in Brad Pitt sta julija v Franciji pričakala rojstvo dvojčkov Knoxa in Vivianne, s čimer se je njuna družina povečala na številko osem. Veselo pričakovanje je ustvarilo pravi medijski kaos, ki sta ga ponosna starša šestih otrok za silo končala s prodajo prvih fotografij. Dobiček je še vedno neporočeni parček namenil v dobrodelne namene, še vedno pa ostaja številka ena na seznamu vseh tabloidov, ki se jim objavljanje fotografij družine Jolie-Pitt najbolj izplača.

Poleg Angeline je leta 2008 dvojčka povilo kar nekaj zvednic, med njimi Lisa Marie Presley in Jennifer Lopez, dvojčka pa pričakujejo tudi Jenna Jameson, Charlie Sheen in Rebecca Romijn. Tudi sicer je bil zvezdniški svet poln naraščajev, saj je otroke pričakalo kar nekaj slavnih imen (Nicole Kidman, Matthew McConaughey, Minnie Driver, Ashlee Simpson, Gwen Stefani, Matt Damon itd.), otroka pa je posvojil tudi Ricky Martin.

Prezgodnja smrt Heatha Ledgerja

22. januarja je filmski svet pretresla nepričakovana izguba igralca Heatha Ledgerja, za katerega je bila usodna nesrečna kombinacija predpisanih zdravil. Star je bil 28 let, njegovo premoženje pa je kasneje podedovala hčerka Matilda, ki jo je imel z igralko Michelle Williams. Ledger je bil leta 2006 za vlogo v Gori Brokeback nominiran za oskarja.

Ledger je umrl po tem, ko je zaključil snemanje najnovejšega filma o Batmanu, naslovljenega Črni vitez. V glavni vlogi je nastopil Christian Bale, ki pa ga je zaradi nepozabne igre in tragične smrti popolnoma zasenčil Ledger. Tudi zaradi tega je film, ki ga hvalijo tako kritiki kot gledalci, zabeležil rekorden uspeh, saj je postal drugi najbolj dobičkonosen film v ZDA in četrti na svetu (na prvem mestu vztraja Titanik).

Valentino odšel v pokoj

Legendarni modni oblikovalec Valentino Garavani je 23. januarja na pariškem tednu mode predstavil svojo poslednjo kolekcijo visoke mode in se poslovil od modnega prizorišča. 76-letni oblikovalec se je ob zadnjem mimohodu manekenk, ki so bile vse oblečene v enako kreacijo, zanj značilno večerno obleko v rdeči barvi, ob stoječih ovacijah še poslednjič poklonil občinstvu.

Za enim najbolj znanih modnih oblikovalcev kdajkoli ostaja 45-letna kariera, polna uspehov. Valentino bo vedno ostal sinonim za brezčasno eleganco.

Paul McCartney in Heather Mills dosegla ločitveno poravnavo

Februarja se je odvilo zadnje poglavje ene najbolj razvpitih zvezdniških ločitev vseh časov. Razhod Beatla Paula McCartneyja in Heather Mills je polnil strani tabloidov, ki so hvaležno spremljali njuno javno pranje umazanega perila.

Millsova je nazadnje z ločitvijo iztržila 24,3 milijona funtov (30,9 milijona evrov) odpravnine, zaradi česar velja za zmagovalko te grenke ločitvene vojne. Od Paula je namreč zahtevala 25 milijonov funtov, medtem ko ji je McCartney ponudil skoraj 10 milijonov funtov manj.

40-letna Millsova in 66-letni McCartney sta bila poročena štiri leta, maja 2006 pa sta javnosti povedala, da se ločujeta. Skupaj imata štiriletno hčerko Beatrice Milly.

Jamie Lynn Spears noseča pri 16. letih

Ko se tabloidi niso zabavali ob peripetijah Britney Spears, je prav prišla tudi njena sestra Jamie Lynn. Zvezdnica televizijske sesrije Zoe 101 je zanosila pri 16. letih, rodila pa je junija, ko je imela 17 let. Z očetom deklice Maddie Briann sta trenutno še vedno zaročena.

Jamie Lynn je veljala za bolj vzorno hčerko Lynn Spears, ki je ironično spisala tudi knjigo o vzgajanju. Družina Spears trenutno sicer vendarle beleži boljše čase, saj se Britney ponovno počuti bolje, ne izziva škandalov in žanje uspehe z novim glasbenim albumom, medtem ko se je Jamie Lynn preselila v zvezno državo Mississippi, kjer v miru vzgaja svojo hčerko.

Slovo Paula Newmana

Po dolgotrajni borbi z rakom je 26. septembra umrl legendarni ameriški igralec Paul Newman. Star je bil 83 let.

Newman, ki je bil vse od leta 1958 poročen z igralko Joanne Woodward, je bil en najbolj priljubljenih igralcev, ki je v vrhu Hollywooda vztrajal več desetletij in bil med igralskimi kolegi ves čas izjemno cenjen. V filmski karieri je bil desetkrat nominiran za najprestižnejšo filmsko nagrado oskar. Dobil ga je leta 1987 za film Barva denarja, poleg tega pa mu je ameriška filmska akademija podelila še dva častna oskarja.

Newman sicer ni bil le igralec, ampak tudi človekoljub, navdušen avtomobilski dirkač, politični aktivist in magnat na področju proizvodnje ekološko pridelane hrane pod znamko Newman's Own, dobiček od prodaje pa je bil namenjen v dobrodelne namene.

Družinska tragedija Jennifer Hudson

Zvenelo je kot scenarij slabega kriminalnega filma, a vendar je bilo res. Pevka in z oskarjem nagrajena igralka Jennifer Hudson je v enem dnevu izgubila mamo in brata, medtem ko je bil njen nečak ugrabljen. Po nekaj mučnih dneh, ki so jih seveda pozorno spremljali tudi mediji, so odkrili še njegovo truplo. Hudsonova je poprej za dečkovo vrnitev ponudila nagrado 100.000 dolarjev, a zaman.

Hudsonova naj bi svojo mater skušala večkrat prepričati, da se preseli drugam, saj južni del Chicaga velja za nevarno območje z visoko stopnjo kriminalitete. Družini je izrazil sožalje tudi prihodnji ameriški predsednik Barack Obama, ki je svojo politično kariero začel prav v Chicagu, Jennifer Hudson pa je na demokratski nacionalni konvenciji letos v Denverju zapela ameriško himno.

Hitra ločitev Madonne in Guya Ritchieja

Kar se je že dlje časa sušljalo, je oktobra postalo resnično - ameriška pevka Madonna in britanski režiser Guy Ritchie sta potrdila, da se po osmih letih zakona ločujeta. Ločitev je bila uradna že mesec kasneje, saj je višje sodišče v Londonu odobrilo t.i. hitro ločitev. Čeprav so mediji napihovali govorice o najdražji ločitvi kdajkoli, Ritchie od Madonne, katere bogastvo ocenjujejo na približno 380 milijonov evrov, ni želel niti centa.

50-letna Madonna in 40-letni Ritchie sta se spoznala na večerji pri britanskem glasbeniku Stingu, poročila pa sta se decembra 2000 na razkošni slovesnosti na škotskem gradu. Imata osemletnega sina Rocca, skupaj pa sta posvojila dveletnega Davida Bande iz Malavija. Madonna ima z nekdanjim trenerjem fitnesa tudi 12-letno hčerko Lourdes.

Poslednji poklon Yvesa Sainta Laurenta

V začetku junija je v Parizu umrl en vodilnih francoskih modnih oblikovalcev 20. stoletja, Yves Saint Laurent. Star je bil 71 let. Samotarski modni ustvarjalec, ki se je iz visoke mode umaknil leta 2002, je bil že nekaj časa bolan. Za seboj je pustil impresivno modno zakladnico, saj je svetu visoke mode kraljeval skoraj pol stoletja.

"Gabrielle Chanel je dala ženskam svobodo. Yves Saint Laurent jim je dal moč," je dejal njegov dolgoletni prijatelj in poslovni partner Pierre Berge. Francoski predsednik Nicolas Sarkozy pa je oblikovalca označil za kretivnega genija, ki je bil prepričan, da je lepota luksuz, ki ga potrebuje vsaka ženska ali moški.

Dogajanje v Sloveniji

Na domačem prizorišču se je prav tako odvilo pestro leto, ki ga je med drugim zaznamoval manjši razcvet slovenskega filma - Petelinji zajtrk je postal najbolj gledan domač film vseh časov, na 11. festivalu slovenskega filma, kjer je bilo prikazanih kar 55 filmov, pa je največ nagrad (skupno šest) prejel film Pokrajina št. 2.

Štorklja je med drugim obiskala Jurija Zrneca, Petra Polesa, Bojana Emeršiča in Tinkaro Kovač, ki so vsi povili prvorojence, medtem ko je Saša Einsidler ponosna mama petih otrok. Dvojčka je pričakal Oto Pestner, še ene hčerke se je razveselil Jonas Žnidaršič v veselem pričakovanju pa sta tudi Lili Žagar in Marko Potrč.

Med novimi parčki sta največ medijske pozornosti požela manekenka in misica Sabina Remar ter nogometaš Sebastijan Cimirotič, stran od medijskih luči pa se še vedno muckata Katarina Čas in Lado Bizovičar. Rada se imata tudi veslač Luka Špik in pevka Polona Kasal, povsem sveža pa je ljubezen med Klemnom Slakonjo in Ano Dolinar. Srečo v ljubezni sta ponovno našli tudi Alenka Gotar in Jolanda Čeplak, poročni zvonovi pa so leta 2008 zazvonili za Natalijo Verboten, Damjana Murka, Moniko Pučelj in tekmovalca v drugi sezoni resničnostnega šova Big Brother El Tybea in Matejo.

Leto na domačem prizorišču je zaznamovala tudi odpoved tekomovanja za Miss Slovenije, Tadeja Ternar pa bo tako krono predala šele leta 2009. Za Miss Universe smo sicer okronali Anamarijo Avbelj, naziv Miss Športa je osvojila Pia Arhar, Miss Hawaiian Tropic je postala Nermina Sijamhodžič, Miss Planeta in miss Siola pa Alenka Pirnat.

Ne spreglejte