TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2009,
12.38

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 10. 2009, 12.38

8 let, 1 mesec

Poskusni zagon Mipovih strojev v Kromberku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Panvita bo v jutri poskusno pognala stroje v najetih Mipovih obratih v Kromberku. Če ne bo težav, bodo v ponedeljek začeli z redno proizvodnjo poltrajnih mesnih izdelkov.

To je danes napovedal predsednik uprave Panvitine družbe Mesna industrija Radgona Peter Polanič. Potem ko so se stečajni upravitelj Mipa Miroslav Benedejčič in predstavniki skupine Panvita pred tednom dokončno dogovorili o polletnem najemu dela kromberških obratov Mipa ter podpisali najemno in licenčno pogodbo, bodo v petek poskusno pognali stroje. Sklep, da s tem soglaša tudi stečajni sodnik, naj bi bil danes objavljen na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve, je povedal Benedejčič. Proizvajali bodo mortadelo ter pečeni in kuhani pršut "Če bo vse ok, v ponedeljek začenjamo z redno proizvodnjo," je pojasnil Polanič. Panvita, katero bo vnovičen zagon proizvodnje v Kromberku stal dobre pol milijona evrov, bo v sodelovanju z novogoriško družbo Mig, v kateri se je združilo 20 nekdanjih zaposlenih v Mipu, proizvajala mortadelo ter pečeni in kuhanih pršut, in sicer med 50 in 60 ton mesečnih izdelkov mesečno.

Delo dobilo 50 Mipovih delavcev Izdelovali jih bodo pod Mipovo blagovno znamko in po Mipovih recepturah. Panvita in Benedejčič so se namreč dogovorili, da bo pooblaščenec stečajnega upravitelja, zaposlen pri Mipu v stečaju, dajal navodila, kako mešati surovine, da bodo proizvodi takšni, kot so bili pred stečajem Mipa. Delo bo dobilo okoli 50 delavcev, prej zaposlenih v Mipu.

Kot je pojasnil Benedejčič, pa ostaja odprto vprašanje okoli 12.000 pršutov, za katere Benedejčič vztraja, da so žigosani in prodani kot kraški pršuti, čeprav je Gospodarsko interesno združenje (GIZ) Kraški pršut Mipu v stečaju prepovedalo uporabo certifikata za kraški pršut. Tudi o tej temi se bo Benedejčič popoldan v Ljubljani pogovarjal z ministrom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Milanom Pogačnikom, je napovedal.

Ne spreglejte