Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 12. 2022,
9.01

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

telenovela Planet TV Zlati dvori Lujo Kunčević

Torek, 20. 12. 2022, 9.01

1 leto, 5 mesecev

Telenovele

"Začel sem kot nosač reflektorjev in stavkal proti lastnemu očetu," razkriva hrvaški igralec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Na Planetu lahko od ponedeljka do petka ob 16. uri spremljate hrvaško telenovelo Zlati dvori (Zlati dvori). V njej nastopa tudi igralec Lujo Kunčević, ki je v intervjuju za Večernji list spregovoril o svojih igralskih začetkih in vlogi v telenoveli Zlati dvori.

Po začetku predvajanja telenovele Zlati dvori so Hrvatice ponorele za igralcem Lujom Kunčevićem, ki v njej nastopa v vlogi šarmerja Jana Weltruskega. Poleg tega so ga takrat označili tudi za najlepšega igralca mlajše generacije. "Seveda mi laska, vsakemu bi. Še bolj pa bi mi laskalo, če mi bo občinstvo reklo, da sem dobro odigral svojo vlogo," je še pred začetkom predvajanja priznal Lujo.

Poroka na prvi pogled: ZDA
Planet TV Nevesta obupana: ji mož samo laže ali jo tudi vara?

Poklic igralca mu je bil nekako usojen, saj je tudi njegova mati Biserka Ipša Kunčević igralka, njegov oče Ivica Kunčević pa režiser. Zakaj pa se je odločil za igro in ne režijo? "Povsem preprosto. Igralstvo je bilo tisto, kar sem si želel početi. Čeprav se dandanes veliko igralcev ukvarja tudi z režiranjem in obratno, tako da se nikoli ne ve … Morda se kdaj preizkusim tudi na očetovem področju," je odgovoril.

Mu pa izkušena starša vsak na svoj način pomagata tudi pri pripravi na vloge. "Ko ju vprašam za pomoč, mi mama svetuje z igralskega, oče pa z režiserskega vidika. Oče je pri tem tudi precej bolj strog, mama pa bolj čustvena," je pojasnil.

Luj je sicer odraščal ob gledaliških odrih, najbolj pa mu bodo ostali v spominu odri kulturnega festivala Dobrovniške poletne igre. "V šoli sem bil precej slab, oče pa je bil takrat direktor festivala, zato me je zaposlil na področju razsvetljave, da bi ugotovil, kako lahka je v resnici knjiga. Delo je bilo res težko, saj sem moral pri 40 stopinjah nositi reflektorje na vrh dubrovniške trdnjave. Ampak nekako sem se znašel," je sprva dejal, nato pa nadaljeval:

"Ko sem se vpeljal v delo, sem ugotovil, da smo imeli precej nižjo plačo kakor drugi tehnični sektorji. Tako sem začel stavkati proti lastnemu očetu! Oče najprej več tednov sploh ni govoril z mano, nato pa smo le dobili povišico."

Pina, Teo
Planet TV Exatlonovca sta jim sredinec kazala včasih, Godler jim ga še vedno #video

Vajen trdnega dela tako ni imel težav niti s celodnevnimi snemanji hrvaške nadaljevanke Zlati dvori. Delo mu je po njegovih besedah sicer zelo olajšala izjemna ekipa, s katero je sodeloval. Za igralstvo ga je sprva navdušilo gledališče, zato mu je zdaj največji izziv predstavljala prisotnost kamer, kar je pojasnil:

"Kamera zajame vsako podrobnost, zato se moraš v svoji vlogi res počutiti povsem naravno in pristno, kar pa je lahko precej težko."

Hrvaško telenovelo Zlati dvori (Zlatni dvori) lahko na Planetu spremljate od ponedeljka do petka ob 16. uri. Zamujene epizode in druge ekskluzivne vsebine pa si lahko brezplačno ogledate tudi na Planeteka.si.

Matko Knešaurek
Planet TV Hrvaški igralec: Ta tragedija me je zaznamovala za vedno
Petra Kraljev
Planet TV Hrvaška igralka priznala: Ne bojim se kritik
Katarina Baban
Planet TV Hrvatica, ki blesti v dveh poklicih, razkrila ključ do uspeha
Buğra Gülsoy, KIZIM
Planet TV Turški igralec znova navdušil
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte