Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 9. 2017,
13.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Planet TV The Biggest Loser Slovenija Nataša Gorenc

Četrtek, 14. 9. 2017, 13.30

6 let, 7 mesecev

Nataša Gorenc: Če enkrat popustiš, moraš še večkrat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Trenerja | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

Nataša Gorenc, ki bo imela v novi oddaji The Biggest Loser vlogo trenerke, tekmovalcem ne misli gledati skozi prste in napoveduje, da bo pri treningih zelo dosledna.

Kaj pripravljate za tekmovalce šova?

Pripravljam zanimive treninge, ki bodo prilagojeni vsakemu posamezniku, ker so si med seboj zelo različni.

Boste v šovu strogi ali jim boste kdaj pogledali skozi prste?

Zelo bom dosledna, ker verjamem, da samo doslednost vodi do rezultata. Če enkrat popustiš, moraš še večkrat, tako da je treba biti zelo dosleden. Mogoče bom kdaj, če bom pri kom opazila zares velik trud, tega tudi nagradila. Kot trener je pomembno, da si tudi psiholog in znaš pravilno oceniti situacijo. Skozi prste pa zagotovo ne bom gledala.

Kaj pričakujte, da bo največji šok za tekmovalce?

Mislim, da čisto vse, ker gre za spremembo življenjskega sloga. Vsi vemo, da je navada železna srajca in da jih vsi težko spreminjamo. Zagotovo bo šok že samo gibanje, saj se nekateri niso do zdaj nič gibali, le od kuhinje do dnevne sobe in nazaj. Šok bo tudi prehrana, saj so do zdaj jedli, ko jim je zadišalo in kar so želeli. Zagotovo jim ne bo preprosto približati povsem nove okuse. Verjetno bo za koga šok tudi zgodnje vstajanje, če so bili do zdaj vajeni, da so lahko dolgo spali.

Kakšen bo denimo dan tekmovalca?

Načeloma bodo od trije do štirje treningi na dan. Zjutraj kardiotrening, se pravi, nekaj za srce in ožilje. Na drugem treningu bomo delali vaje za moč, večerni trening bo namenjen sproščanju, ker se je treba tudi malo odpočiti. Predvsem je pomembno, da se dan, ki je bil dokaj stresen, konča z lažjo obliko vadbe, da jih pravilno pripravimo na spanje, ki je v tem procesu izjemno pomembno.

Kako pa se boste spopadli s tarnanjem tekmovalcem in njihovimi bolečimi mišicami?

Večino njih bodo mišice bolele že od samega začetka, a se ne smejo preveč ustrašiti, ker potem nikoli ne bi nič naredili. Morali se bodo navaditi na bolečino, ki jo vsak, ki trenira, občuti. Treba pa bo pridobiti občutek, da bomo vedeli, do katere meje posameznik še lahko gre. Vsak napredek vedno spremlja bolečina, brez tega ne gre.

Kaj pa bi svetovali tekmovalcem za čas po šovu, ko bodo že dosegli želeno težo?

Predvsem upam, da bodo tekmovalci začutili ta nov življenjski slog, ki jim ga prinaša izguba teže. Že res, da kdaj tudi padeš, a si vseeno tudi lažji, bolje se počutiš, gibčen si in stvari, ki so bile nekoč težke, so zdaj preprostejše. Seveda pa je vse vedno odvisno od posameznika, daljincev žal nimamo in sami bodo morali sprejeti pravo odločitev. Vsekakor pa je izjemno pogumna že odločitev za sodelovanje v šovu.

 

Spremljajte The Biggest Loser Slovenija tudi na Facebooku in Instagramu, pridružite se debati z uporabo ključne besede #BiggestLoserSLO.
Ne spreglejte