Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2021,
11.47

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,21

Natisni članek

Gnezdo zla Planet TV Agatha Christie

Četrtek, 1. 4. 2021, 11.47

3 leta, 1 mesec

Zaradi hudih obtožb zvezdnik odletel iz serije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,21

Na Planetu se nocoj ob 21.50 nadaljuje vizualno privlačna in neznansko napeta detektivska miniserija Agathe Christie Gnezdo zla. Zanimivo je, da so na Otoku zaradi obtožb na račun enega od igralcev začetek predvajanja serije tik pred zdajci morali prestaviti. Prizore, v katerih je bil omenjeni igralec, pa so morali celo na novo posneti z drugim igralcem v tej vlogi.

Gnezdo zla
Planet TV Agatha Christie predstavlja Gnezdo zla

Britanska televizijska hiša BBC je pred tremi leti serijo Gnezdo zla (Ordeal By Innocence) umaknila s sporeda, potem ko sta dve ženski Eda Westwicka, ki je igral v seriji, obtožili posilstva. Westwick je sicer najbolj znan po vlogi v ameriški seriji Opravljivka (Gossip Girl).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ed Westwick (@edwestwick)

Čeprav je zvezdnik obtožbe takrat odločno zanikal in so bile obtožnice zoper njega kasneje tudi umaknjene, so se ustvarjalci odločili, da igralca vseeno odstranijo iz serije in njegove prizore še enkrat posnamejo z drugim igralcem.

Vsi igralci so morali prizore ponovno posneti z novim soigralcem

Vlogo, ki jo je prvotno odigral Ed Westwick, je na ponovljenem snemanju prevzel Christian Cooke. Tudi vsi igralci, ki so sodelovali v prizorih z Westwickom, so se morali vrniti v graščino na zahodni obali Škotske. Le ena igralka se snemanja ni mogla udeležiti, zato so s pomočjo tehnologije spojili prvotne in nove posnetke. 

Christian Cooke | Foto: IMDb Christian Cooke Foto: IMDb

Kar 35 minut prizorov je bilo treba v dvanajstih dneh na Škotskem ponovno posneti v neprijaznem januarskem vremenu in jih spojiti s prvotnimi prizori, ki so jih snemali v poletnih mesecih. Gledalci z ostrim očesom bodo v kakšnem prizoru opazili, da se zaradi nizkih temperatur, ki so med ponovnim snemanjem spremljale snemalno ekipo, opazi izdihan zrak. 

Ponovno snemanje je BBC stalo približno dva milijona funtov

Tudi vse rekvizite je bilo treba znova postaviti na pravo mesto in prostore še enkrat preoblikovati v slogu petdesetih let. Tudi kostume so morali spet dobiti nazaj od drugih produkcij v Parizu in Rimu. Dvanajstdnevno snemanje in postprodukcija sta BBC stala približno dva milijona funtov.

Gnezdo zla | Foto:

"V zakulisju je bilo narejenega veliko dela, saj je bil tudi logistično velik zalogaj zbrati celotno zasedbo še enkrat na snemalnem prizorišču. Verjamem, da je bilo težko, a dobil sem občutek, da se vsi trudijo, da bi bila ta izkušnja zame kar se da dobra. Tudi igralska zasedba me je zelo dobro sprejela. Imel sem občutek, kot da smo se vsi prvič zbrali na snemanju te serije," je bil navdušen Cooke, ki je priznal, da ni vedel, kako je vlogo v seriji odigral Westwick.

"Nisem imel pojma in ne bi hotel vedeti. Vsak igralec vlogo odigra drugače, zato je bil moj predpogoj pred snemanjem, da lahko lik naredim in ga interpretiram po svoje."

Napeto miniserijo GNEZDO ZLA lahko na Planetu spremljate ob četrtkih ob 21.50.
Planet TV
Planet TV V tem veličastnem dvorcu je bila posneta uspešnica Agathe Christie #foto
Piramida sreče
Planet TV Jonas Žnidaršič: Potrebno bo znanje, malo pa bo treba biti od sreče tudi 'poljubljen' #video
Umori na podeželju
Planet TV Ob četrtkih in petkih raziskujemo Umore na podeželju

 

Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte