Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 12. 2023,
9.26

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

oddaja

Ponedeljek, 4. 12. 2023, 9.26

5 mesecev, 2 tedna

Kako si lahko pomagamo sami z energijami? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Telo ima možnost samoupravljanja, zato lahko s pomočjo energijskih vaj vzpostavimo energijsko ravnovesje ter s tem odpravimo svoja bolezenska stanja, dvignemo svojo energijo in počutje.

"Če človeško življenje primerjamo z delovanjem današnjih nepogrešljivih pripomočkov, pametnih telefonov – te damo polniti praktično vsakodnevno, pozabljamo pa nase," z zanimivo primerjavo postreže dr. med. Suzana Landripet.

Doktorica medicine je poleg terapevtskega energetskega zdravljenja posebej predana cilju povezovanja in ustvarjanja odnosov med zdravniki, terapevti in drugimi zdravilci, pri čemer jo vodi čvrsto prepričanje, da je skupna skrb za zdravje vredna mnogo več kot posamična oziroma izolirana.

Več o tem lahko izveste v zgornjem videu, v katerem se je z dr. med. Suzano Landripet, zdravnico splošne medicine in toksikologinjo, pogovarjala Kaly Kolonič Potočnik in v spodnjem traskriptu pogovora.

Kaly Kolonič Potočnik, voditeljica oddaje: "Sigurno vsi opažate, da je tudi knjižica rdeče barve in zakaj je vse rdeče barve? Tudi vse dame smo oblečene v rdeče. Zakaj rdeča barva in zakaj jo vedno moramo imeti na sebi oziroma nekje pri sebi."

Dr.med Suzana Landripet, zdravnica, toksikologinja, energoterapevtka: "Barva je, kot vemo iz fizike, pravzaprav vibracija, frekvenca. Rdeča je najnižja frekvenca planeta Zemlje, vseh  bitij, ki živimo na planetu Zemlja. Za rdečo barvo obstaja strokovni, mednarodni naziv, matriks. Dobro jo je imeti vse povsod, tudi nekje ob sebi. To nas spodbuja k boljšemu povezovanju. Saj vemo, tudi kri je rdeča. Kot vidimo, rdečo barvo tudi močna, uspešna podjetja uporabljajo za lastno prepoznavnost. Dejansko nam pomaga lažje preživeti."

Kaly Kolonič Potočnik, voditeljica oddaje: "Ali je je lahko preveč ali premalo? Kaj lahko storimo, če je rdečega premalo?"

Dr.med Suzana Landripet, zdravnica, toksikologinja, energoterapevtka: "Rdeča barva je tudi frekvenca denarja. Lahko se tudi vprašamo, če nam je denarja kdaj koli preveč? Seveda ga lahko vedno uporabimo zase, za bližnje ali pa ga pravilno investiramo. Ne, ne more ga biti preveč. Enako velja za življenjsko, rdečo energijo oziroma matriksom, ki prihaja iz središča Zemlje. Današnja zahodna družba ima pretežno rumeno barvo, torej neko drugo energijo, ki je adrenalin. Iz česar sledi čedalje več izgorelosti in izčrpanosti. Dolgoročno gledano naj bi rdeča nadomestila rumeno."

Kaly Kolonič Potočnik, voditeljica oddaje: "Ljudje, ki morda ne verjamejo v energije pa vseeno, vsaj kot laiki vedo povedati, kaj je energija. Ko smo na sestanku rečemo: joj, kako me je ta oseba izčrpala, in ko gremo na morje rečemo: res se boljše počutim, vse mi je lepo, ….Dajmo, razložimo kaj je energija."

Dr.med Suzana Landripet, zdravnica, toksikologinja, energoterapevtka: "Fizikalno, energija je vse. Vsepovsod. So pa seveda različne vrste energije, oziroma različni odtenki, vibracije. Mi ljudje imamo fizično, telesno energijo; imamo čustveno energijo, ki jo tudi že uradna medicina obravnava kot psihosomatsko, če je neustrezna ali je je preveč; imamo mentalno energijo brez katere ne moremo uporabljati računalnikov, pa še ljubezensko in spiritualno oziroma duhovno. Vse te različne vrste energije mora  podpirati zemeljska energija. Tu pa smo že na področju  uradne medicine,  govorimo namreč o energijski medicini. Bolj in bolj se širi po celem svetu, saj je nadaljevanje uradne medicine. V laboratorijih NASE je pred skoraj petdesetimi leti Barbara Ann Brennan raziskovala človekovo avrično polje. Napisala je tudi knjigo Moč zdravilnih rok. Moja rdeča knjižica pa je napisana bolj poljudno in enostavno. Če povzamem, kako si lahko pomagamo z energijo. Moja knjižica se da  hitro prebrati. Vsi mi imamo namreč potenciale in kapacitete, da si sami pomagamo. Žal pa tega nihče ne uči. V tujini se ljudje lahko podučijo, pri nas ne."

Kaly Kolonič Potočnik, voditeljica oddaje: "Bojda se živa bitja rodimo kot energijsko odprt kanal, ko pa rastemo pa naj bi se ta kanal zaprl, pri drugem, tretjem letu starosti. Kako je s tem?"

Dr.med Suzana Landripet, zdravnica, toksikologinja, energoterapevtka: "Boljše povedano je, da smo pretočni. Kajti vsi fizikalno živi sistemi smo pretočni, nenehno sprejemamo novo energijo, ob tem pa   sproščamo izrabljeno, saj je več ne potrebujemo. Preprosto povedano, naša zahodna družba se je v zadnjih dveh stoletjih, z razvojem industrije, tehnologije in znanosti, pa tudi zaradi vse večje preselitve v mesta, enostavno odtujila od narave. Zdaj se to pozna, da se dokazati, da je vse več  bolezni, ločitev, izgorelosti, kriz, gospodarskih, takšnih in drugačnih. Manjka nam goriva, tudi rollys royce se ustavi, če nima goriva. Rastline energijo iz Zemlje črpajo skozi korenine, živali skozi tace, mi ljudje pa skozi noge in trtico. Mene je zelo navdušil Fructalov moto, v sodelovanju z naravo. Torej, če se zavedamo, da smo še vedno del narave, četudi z mobitelom ali računalnikom, lažje sprevidimo in posledično bolj zdravo, lažje živimo. Vse se da zelo hitro začutiti, oziroma obuditi."

Kaly Kolonič Potočnik, voditeljica oddaje: "Zelo mi je všeč, kot si povedala, da stik z naravo pomaga. Če se sezujemo, smo takoj lahko v stiku z Zemljo. Kako pa si lahko še pomagamo? Kako si lahko takoj pomagamo."

Dr.med Suzana Landripet, zdravnica, toksikologinja, energoterapevtka: "Lahko si pomagamo, če delamo vaje za črpanje  matriksa iz Zemlje, kar pomeni, da se hitro da priti do instant energije. To bo pokazala na videu tudi Damjana. Vsaj enkrat v življenju je dobro priti na strokovno delavnico, da se pod strokovnim vodstvom res začuti bistvo in vaje pravilno izvaja. Posebne vaje lahko vsak izvaja sam in si pridobi osemdeset odstotkov potrebne zemeljske energije. Dvajset odstotkov je zunanjih, teh nekaj rdečih detajlov, ki pomagajo, oziroma olajšajo. Pravzaprav nas je narava naredila tako, da smo energijsko samozadostni, neodvisni in to je potrebno obuditi."

Kaly Kolonič Potočnik, voditeljica oddaje: "Koliko časa pa potrebujemo, da se naučimo teh vaj? Koliko časa  jih moramo potem izvajati? Vsak dan?"

Dr.med Suzana Landripet, zdravnica, toksikologinja, energoterapevtka: "Ena delavnica, ki traja tri  ure zadostuje. Potem pa odvisno, če primerjam z avtomobilom, hitreje ko ga vozimo, hitreje ga bomo morali napolniti. Bilo bi smiselno vsaj enkrat do dvakrat na dan po 4min do 8min.  Da se obnovimo. Vsak lahko hitro začuti kdaj ga je nekaj izčrpalo. To lahko delamo kjerkoli, v letalu, v nebotičniku tudi v službi, če se le nekam malo umaknemo. Ja lahko, kjerkoli, kadarkoli. Dejansko je lažje, kot da se vedno znova ščitimo pred izgubo."

Kaly Kolonič Potočnik, voditeljica oddaje: "Zaradi katerih razlogov ljudje pridejo k vam?"

Dr.med Suzana Landripet, zdravnica, toksikologinja, energoterapevtka: "Meni se zdi čudno, da pride veliko bolnih ljudi s  težavami. Vendar pridejo tudi zdravi, tisti, ki pravijo, da jim gre dobro, vendar  bi radi nekaj storili za svoje zdravje. Vidijo, da se starajo in radi bi si pomagali, saj opazujejo svoje stare sosede. No jaz sama pa sem imela astmo in sem zaradi tega iskala naprej, saj mi uradna medicina ni mogla več ničesar ponuditi. Potem so tu ljudje, ki imajo različne težje bolezni, tudi  tumorje.  Zdaj  bosta Damjana in Mojca kaj več povedali. Če se počutimo izčrpane, utrujene, če nimamo več dovolj energije zase, za svoje otroke… vsekakor pa je vredno najprej to narediti zaradi sebe."

Kaly Kolonič Potočnik, voditeljica oddaje: "Mogoče zdaj izkušnja gospe Mojce. Kako ste prišli do energijske pomoči?"

Mojca Žilić, energoterapevtka, terapevtka na področju športne masaže: "Od mladih nog sem bila aktivna športnica in enkrat po 30 letu je pri meni prišlo do izgubljanja  energije, vse težje je šlo naprej. Na tem pragu sem izgorela, prišlo je do dezorientacije, nič več ni šlo gladko, pojavili so se glavoboli, zmedenost, živčna sem bila, samo spala bi, utrujena …Zdravniki tu niso kaj veliko povedali. Malo dvignejo roke, rečejo počivajte, menjajte način življenja. Ampak včasih ne moreš. Takrat sem prišla do matriksa, do Suzane, na delavnico in moram reči da sem bila načelna, pridna in da imam veliko stikov s športniki, podobnimi meni. Tu pomagamo veliko ljudem, ki imajo  podobne težave, med njimi je res  veliko športnikov. Pomagamo tudi otrokom in družinam in jim pomagamo skozi ta hitri svet."

Kaly Kolonič Potočnik, voditeljica oddaje: "Damjana, vi ste dvakrat doživeli kap? Strah pred tretjo."

Damjana Čampa, energoterapevtka: "Seveda si nisem želela tretje kapi, nisem govorila, nisem hodila. No in takrat je krožila knjižica Energetska samopomoč, zato sem šla do Suzane. Tako me je pritegnilo, da sem to sporočala naprej otrokom, prijateljem, svoji družini."

Kaly Kolonič Potočnik, voditeljica oddaje: "Kako vi občutite to transformacijo? Kako delujete drugače?"

Mojca Žilić, energoterapevtka, terapevtka na področju športne masaže: "Predvsem si povezan sam s seboj. Lažje analiziraš situacije v katerih se znajdeš. Niso vse le ugodne, lahko prideš pred izziv. Lažje si partner, lažje si starš, bolj umirjeno reagiraš na situacije. Si kot steber. In potem ti sledijo prijatelji, okolica. Sama sem tudi kot športnica na obali pokazala svoje dobre rezultate na vseh področjih, tudi na poslovnem."

Damjana Čampa, energoterapevtka: "No jaz pa na tem ljubljanskem koncu. Z veseljem to predajam naprej. Ko pridemo do izzivov, si pomagamo in se podpiramo. In energetska babica sem. Tudi to sem."

Kaly Kolonič Potočnik, voditeljica oddaje: "Lahko torej rečemo, da je energija vse."

Dr.med Suzana Landripet, zdravnica, toksikologinja, energoterapevtka: "Ja lahko rečemo, da je energija vse. Res je vse. So pa različne frekvence. Ampak rdeča je kot temelj hiše ali kot korenine  drevesa. Zato je res škoda, če si ne ustvarimo temelja, ki se ga da zlahka vzdrževati z vajami. Bosta pokazali tudi Mojca in Damjana. Na začetku nas res lahko polni energoterapevt, oziroma nam prevaja energijo, ki jo potegne iz Zemlje. Na vseh področjih se da težave vsaj omiliti, če jih že ne moremo stoodstotno odpraviti."

Kaly Kolonič Potočnik, voditeljica oddaje: "Za ogled vaj si oglejte naslednjo oddajo."

Dr.med Suzana Landripet, zdravnica, toksikologinja, energoterapevtka: "Osnovno in najbolj pomembno je,  da oseba začuti, da si želi pomagati. Hitro se to opazi, saj je nekaj zelo naravnega. Znanje se razširja in tudi rezultati so. Pomembno je, da si lahko pomagamo."

Ne spreglejte