TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 9. 2010,
18.35

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 13. 9. 2010, 18.35

8 let, 1 mesec

Peter Vilfan: Samo če si zraven, lahko odločaš

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Peter Vilfan je pred leti slavil na košarkarskem parketu. Nato se je podal tudi na političnega in na lokalnih volitvah leta 2006 nastopil na Listi Zorana Jankovića. Kot vse kaže, bo igral dalje.

Nekdanji dolgoletni košarkar pri ljubljanski Olimpiji se bo namreč letos znova potegoval za mesto svetnika v ljubljanskem mestnem svetu.

Prvi kapetan slovenske košarkarske reprezentance Triinpetdesetletni Vilfan je sicer večji del svoje športne kariere igral v Ljubljani za Smelt Olimpijo. Gotovo eden od najboljših slovenskih košarkarjev, ki je z jugoslovansko reprezentanco leta 1978 v Manili osvojil naslov svetovnega prvaka. V svoji karieri je sicer igral tudi za Jugoplastiko iz Splita in beograjski Partizan, vendar se je vedno vrnil domov, v Olimpijo. Po osamosvojitvi države je postal prvi kapetan slovenske košarkarske reprezentance v samostojni državi.

Parket zamenjal za komentatorsko kabino Po igralski karieri je Pero, kot se ga je prijel vzdevek, še vedno ostal povezan s športom. Na potovanju po tujini se je namreč navdušil nad komentiranjem športnih dogodkov in košarkarski parket je tako zamenjal za komentatorsko kabino.

Ustanovitelj prve šole košarke za mlade Je tudi ustanovitelj prve šole košarke za mlade v Sloveniji in tradicionalnega kampa v Strunjanu. Pred meseci je Vilfan za SiOL dejal, da to delo označuje za prvo ljubezen v zadnjih osemnajstih letih. "To me dopolnjuje in me dela srečnega," je še dodal.

Nedavno nazaj je svoje spomine zapisal tudi v knjigi, kjer med drugim govori o svojem otroštvu, večino ga je preživel z mamo, saj je oče odšel, ko mu je bilo šest ali sedem let. Pa tudi o tem, kako je na tekmi zaradi prisojene tehnične napake sodniku pokazal zadnjico.

"Pride čas, ko morajo športniki sodelovati na različnih področjih" Številni so bili nad njegovo odločitvijo, da se podaja v politične vode, presenečeni. Ampak Vilfan je prepričan, da pride čas, ko morajo športniki sodelovati na različnih področjih, predvsem tistih, ki so neposredno povezana s športom. "Samo če si zraven, lahko predlagaš, razložiš, predstaviš in končno tudi odločaš oziroma soodločaš," je v svoji predstavitvi zapisal Vilfan.

Odločitev o kandidaturi je bila zanj zelo lahka in logična odločitev. Podprl je namreč človeka, ki ga je poznal že več kot 25 let in mu je verjel, da ima vizijo, ki jo Ljubljana potrebuje, je še dodal Vilfan.

Ne spreglejte