TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 1. 2010,
14.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 1. 2010, 14.00

8 let

Obvoznica lani največja pridobitev za Zagorje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V občini Zagorje je bila v letu 2009 največja pridobitev občine končna dograditev obvoznice skozi mesto.

Odprli so jo dvakrat, najprej ob občinskem prazniku, potem pa še takrat, kot si je zaželel minister za promet Patrik Vlačič, ki pa ga potem na otvoritev ni bilo. Pa kaj zato, Zagorjani se vozijo sedaj tekoče skozi mesto, na najlepšem krožišču v Evropi, kot pravi zagorski župan Matjaž Švagan, lahko do mile volje krožijo, zadovoljstvo je torej veliko. Pa na hitro preletimo, kaj se je dogajalo v največji zasavski občini, po kvadratnih kilometrih, seveda, da ne bo kakšne zamere.

Zapleti in polemike glede odstranitve Drnovškovega kipa

Januar se je pričel recesijsko, saj so v Svei napovedali odpuščanje delavcev. Februarja se je mudil v občini predsednik države Danilo Türk, v tem mesecu so odprli tudi razstavo o življenju in delu pokojnega predsednika dr. Janeza Drnovška. V aprilu so odprli nov dom za duševno in telesno prizadete občane, kjer je dobilo prostor 14 ljudi iz celotnega Zasavja. Aprila je počepnil Pak 4, zaradi likvidacije firme se je znašlo na cesti 72 zaposlenih v kisovški tovarni. Junija so se Zagorjani večinsko izrekli proti sosežigu odpadkov v trboveljski cementarni. Konec julija je Izlačane pretresla letalska nesreča, v kateri sta izgubila življenje pilot in potnik.

Občinski praznik so Zagorjani praznovali z novimi pridobitvami. In tradicionalnimi zabavnimi dogodki, ki jih tudi recesijsko leto ni oklestilo.

Oktobra so odprli prenovljene prostore v vrtcu v Kisovcu. Uradno so odprli obvoznico. Novembra so se dvignili delavci Etija in pripravili opozorilno stavko. To je bil tudi mesec, ko so se lomila kopja okrog Drnovškovega spomenika. Za osvežitev: sorodniki so zahtevali odstranitev, župan z občinskim svetom vred pa je to z ogorčenjem zavrnil. Decembra so razstavili pridelek poletne slikarske kolonije Zagorje – Izlake. In konec leta so odprli še novo kuhinjo v Srednji šoli Zagorje.

Ne spreglejte