Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 12. 2017,
18.59

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

Mehika kartel droge kriminal YouTube šala Juan Luis Lagunas Rosales

Četrtek, 21. 12. 2017, 18.59

6 let, 5 mesecev

Razžalitev šefa mamilarskega kartela ga je stala življenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Mehiko še vedno pretresa smrt 17-letnega Juana Luisa Lagunasa Rosalesa, ki je v državi veljal za novo zvezdo družbenih omrežij. Potem ko je najstnik v enem od objavljenih videoposnetkov na YouTubu užalil šefa mamilarskega kartela, so ga namreč oboroženi moški ustrelili na eni od zabav. 

Sedemnajstletni Juan Luis Lagunas Rosales je v enem od objavljenih posnetkov na priljubljenem družbenem omrežju YouTube šefu mamilarskega kartela Jalisco Nemesiu Osegueri Cervantesu, ki je v mehiškem kriminalnem podzemlju znan pod vzdevkom El Mencho, zabrusil: "Povleci mi t**a!"

Na Instagramu je razkril lokacijo, na kateri je bil

Kazen za vedenje, ki mafijskemu šefu ni bilo všeč, je sledila nekaj tednov po sporni objavi, ko je najstnik po poročanju The Suna v ponedeljek na družbenem omrežju Instagram razkril lokacijo, na kateri je bil.

Okoli 23. ure so nato do bara v mestu Tlajomulco pri Culiacanu v mehiški zvezni državi Sinaloa, v katerem se je najstnik zabaval s prijatelji, prišli oboroženi napadalci.

Člani tolpe so vstopili na priljubljeno ulico in začeli streljati. Po navedbah policije je najstnik po prejetju najmanj 15 nabojev umrl na kraju nesreče, zaradi strelnih ran pa je umrl tudi 25-letni uslužbenec bara.

Šala na račun šefa mamilarskega kartela ga je stala življenje

Lagunas Rolales je v Mehiki veljal za spletno senzacijo. 17-letnik z vzdevkom El Pirata de Culiacan (Pirat iz Culiacana), ki je zaslovel z objavljanjem posnetkov, na katerih je čezmerno užival alkohol, je bil v državi izjemno priljubljen. Na Facebooku je imel več kot milijon, na Instagramu 300 tisoč, na Twitterju pa 30 tisoč sledilcev.

V javnosti je bil znan tudi po svojem smislu za humor, saj se je večkrat pošalil na račun svoje čezmerne telesne teže. Žalitev El Mencha, za glavo katerega mehiške oblasti ponujajo nagrado 3,7 milijona evrov, ga je stala življenja.

Ne spreglejte