Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 5. 2022,
13.53

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Natisni članek

Koronavirus Kitajska Šanghaj

Torek, 3. 5. 2022, 13.53

2 leti, 1 mesec

Na kamero ujeli prizor kot iz najhujše nočne more #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

V Šanghaju na Kitajskem so stanovalca doma za ostarele po pomoti razglasili za mrtvega, ga položili v vrečo za trupla in odpeljali proti mrtvaškemu vozilu, kjer so uslužbenci mrtvašnice ugotovili, da je še vedno živ. Zaradi dogodka so proti šestim osebam sprožili preiskavo, poroča britanski Guardian.

Shanghai
Novice Šokantno dogajanje v bleščečem velemestu

Incident, ki se je zgodil v nedeljo popoldan, so posneli mimoidoči. Posnetek se je hitro razširil po spletu in povzročil še dodatno nezaupanje in jezo med prebivalci Šanghaja, v katerem že pet tednov velja strogo zaprtje javnega življenja.

Na posnetku je mogoče videti uslužbence mrtvašnice v zaščitnih oblačilih, kako so vrečo za trupla poskušali naložiti na voziček, pri čemer so presenečeni ugotovili, da je oseba v njej še vedno živa.

MSC Fantasia
Avtomoto V pristanišče v Zadru priplula največja križarka do zdaj

"Živ je? Si videl to? Živ je?" je rekel eden od uslužbencev mrtvašnice. "Ne pokrij ga več," je dodal drugi. Moškega so nato odpeljali nazaj v dom za ostarele.

Lokalne oblasti so potrdile incident in sprožile preiskavo zoper šest vpletenih oseb. Dom za ostarele se je za dogodek opravičil, v mrtvašnici pa so zaposlene, ki so odkrili, da je moški še živ, nagradili z dobrimi 700 evri.

V velemestu se širi lakota

Ker oblasti v Šanghaju vztrajajo pri strogih ukrepih, v okviru katerih so prebivalcem prepovedale zapuščanje stanovanj, hkrati so številne trgovine zaprte, dobavne verige pa prekinjene, so številni ostali brez hrane in drugih osnovnih življenjskih potrebščin. Na družbenih omrežjih tako krožijo številna poročila o lakoti. Iz posameznih delov Šanghaja poročajo o plenjenju trgovin in protestih prebivalcev.

vrhovno sodišče ZDA
Novice V ZDA splav kmalu ne bo več pravica?
Zaostrovanje omejitev tudi v Pekingu
Kitajske oblasti so v Pekingu ob začetku večdnevnega prazničnega tedna uvedle stroge omejitve zaradi epidemije covid-19. Tako bodo vse restavracije v mestu ostale zaprte vsaj do 4. maja, prebivalci pa bodo za obisk javnih ustanov in trgovin potrebovali dokazilo o nedavnem negativnem PCR-testu.

Nacionalna zdravstvena komisija je v nedeljo v Pekingu zabeležila 59 okužb z novim koronavirusom in pri tem opozorila, da je bilo v zadnjem valu okužb v prestolnici okuženih več kot 300 ljudi.

Kljub majhnemu številu primerov so se pojavili strahovi, da bi tudi v kitajski prestolnici lahko uvedli delno ali popolno zaporo življenja, podobno tisti, ki jo trenutno doživlja Šanghaj. Več sosesk je v prestolnici zaprtih že od konca aprila, njihovi prebivalci pa območja ne smejo zapustiti.

Po poročanju medijev so oblasti nedavno končale vzpostavitev nove terenske bolnišnice s približno štiri tisoč posteljami, v katero naj bi izolirali tiste z asimptomatskimi okužbami in ljudi z blagimi simptomi.

Z množičnim testiranjem, karanteno in policijsko uro kitajska vlada še vedno izvaja strogo strategijo ničelne tolerance do covid-19, ki pa je zdaj na hudi preizkušnji zaradi posebej nalezljive različice omikron. STA

Ne spreglejte