Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 8. 2020,
11.53

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,18

36

Natisni članek

Andrej Plenković Koronavirus okužba COVID-19 Hrvaška

Ponedeljek, 31. 8. 2020, 11.53

3 leta, 9 mesecev

Hrvati potrdili več kot 140 novih okužb, Plenković na Bledu prepričeval Janšo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,18

36

Hrvaški premier Andrej Plenković se je danes na Blejskem strateškem forumu sestal tudi s slovenskim premierjem Janezom Janšo in mu predlagal drugačno rešitev glede uvrstitve Hrvaške na tako imenovani rdeči seznam držav. Plenković predlaga, da bi se na seznam uvrščalo le kritične županije in ne celotne države. Pri naših južnih sosedih so v zadnjih 24 urah potrdili 146 novih okužb.

Hrvaški premier Andrej Plenković je bil danes gost na Blejskem strateškem forumu. Ob prihodu je hrvaški premier napovedal, da bo s slovenskim premierjem Janezom Janšo govoril tudi o drugačnem razporejanju Hrvaške na tako imenovani rdeči seznam. Predlog Plenkovića je, da bi na rdeči seznam uvrstili le posamezne hrvaške županije in ne celotne države.

"Cilj Hrvaške, ne samo zaradi nas, ampak tudi številnih Slovencev, ki imajo tu svoje nepremičnine, je uvrstitev samo nekaterih županij na rdeči seznam, ne celotne države, podobno kot je to storila Nemčija. Mislim, da je to najbolj primeren način," je ob prihodu na Bled dejal Plenković.

Slovenija je namreč celotno Hrvaško v sredini meseca uvrstila na rdeči seznam nevarnih držav. Posledično so se za hitro vrnitev domov s hrvaške obale odločili številni slovenski turisti. Na spletni strani vlade so po sestanku zapisali, da sta premierja Slovenije in Hrvaške spregovorila predvsem o medsosedskem sodelovanju in ukrepih zoper epidemijo koronavirusa.

Blejski strateški forum
Novice Janša na BSF: Pri vprašanju vladavine prava so problem dvojna merila

V zadnjih 24 urah potrdili 146 novih primerov

Na Hrvaškem so v preteklih 24 urah testirali skupno 1.591 ljudi in potrdili 146 okužb z novim koronavirusom, dve osebi sta zaradi covid-19 umrli, je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina danes sporočil hrvaški minister za zdravje Vili Beroš. Aktivnih primerov imajo v sosednji državi trenutno 2.650.

Na Hrvaškem so potrdili 146 novih okužb. Novinarka: Nina Miketič/Video: Planet.


V bolnišnicah se na novo zdravi 28 ljudi, 14 bolnikov je na ventilatorjih, štirje več kot dan pred tem. Pet bolnikov je v preteklih 24 urah zapustilo bolnišnico, je še povedal minister in dodal, da si je do zdaj po okužbi z novim koronavirusom povsem opomoglo 7.434 ljudi. Tako med okuženimi kot med tistimi v samoizolaciji je sicer tudi vse več zdravstvenih delavcev, v samoizolaciji jih je že več kot 600, poroča STA.

Na območju Splitsko-dalmatinske županije so v preteklem dnevu opravili 213 testov in potrdili 31 novih okužb, pri tretjini gre za stike že prej potrjeno okuženih oziroma obolelih. V Zadrski županiji so našteli 22 na novo okuženih, v Istri pa sta bila od 160 testov pozitivna le dva.

Blejski strateški forum 2020. Janša, Plenković, Orban, Vučić
Novice Logar: Slovenija se vrača na diplomatski zemljevid. Opozicija kritična.

Na Hrvaškem še 310 tisoč turistov

Na Hrvaškem se po podatkih tamkajšnje turistične skupnosti trenutno medtem še vedno mudi 310 tisoč turistov, od tega 240 tisoč tujih. Samo v zadnjem avgustovskem vikendu se jih je k južnim sosedom odpravilo 106.000. Direktor Hrvaške turistične skupnosti (HTZ) Kristjan Staničić je rezultate glede na okoliščine ocenil kot izjemno dobre, piše STA.

Avgusta so največ nočitev ustvarili Nemci, in sicer 5,2 milijona, štiri milijone nočitev so ustvarili domači gosti, gostje iz Slovenije pa so z 2,7 milijona nočitev na tretjem mestu. Z 2,2 oziroma 1,3 milijona nočitev sledijo Poljaki in Čehi, še piše STA.

Ne spreglejte