Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2011,
8.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 9. 2011, 8.06

8 let

Hrvaška policija zaslišala sestro pogrešane Antonije Bilić zaradi groženj policistom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hrvaška policija je zaradi groženj policistom zaslišala Katarino Bilić, sestro Antonije, ki je pogrešajo od 7. junija, je v sredo v Šibeniku potrdil namestnik direktorja policije Milijan Brkić.

Medtem je družina Bilić vložila prijave proti policiji zaradi domnevnih poskusov zakrivanja dejstev o času zadnjega telefonskega klica pogrešane najstnice.

"Nihče ne more groziti uradnim osebam" "Ne moremo dovoliti, da nekdo v tej državi grozi drugim osebam, ne glede na stanje in našo občutljivost v konkretnem primeru, kot na pravico družine, da bo jezna. Posebej nihče ne more groziti uradnim osebam," so izjavo Milijana Brkića povzeli hrvaški mediji. Dodal je, da so poročilo o zaslišanju poslali državnem tožilstvu.

Katarina Bilić zanika navedbe policije Medtem je Katarina Bilić za portal Index.hr zanikala, da bi komurkoli grozila ali da so jo o tem zaslišali na policiji. Družina Bilić je v sredo hrvaškim medijem poslala elektronsko sporočilo, v katerem trdijo, da zadnji signal z mobitela njihove Antonije ni bil 7. junija v popoldanskih urah, kot ves čas trdi policija, temveč naslednjega dne okrog 19. ure, ko naj bi Antonija poskusila poklicati sestro.

Po večtedenski preiskavi na terenu niso našli ničesar Družina je zahtevala od mobilnega operaterja, naj jim razkrije lokacijo zadnjega klica pogrešane 17-letnice. Antonijo Bilić so nazadnje videli 7. junija, kljub večtedenski množični preiskavi pa na terenu niso našli niti njenega mobilnega telefona.

Družina: Gre za veliko napako policije Bilićevi opozarjajo, da gre za veliko napako policije, ter trdijo, da je policija zamolčala informacije, kar Brkić zavrača. Sicer pa o podrobnostih preiskave ni želel govoriti pred novinarji.

Zadnji klic 8. in ne 7. junija? Brkić, ki je preiskavo vodil od začetka, je zgolj ponovil, da je policija ugotovila, da je bil zadnji klic na mobilnem telefonu Antonije Bilić, ko jo je klicala mama, zabeležen 7. junija okoli 15.40, in sicer na območju Ogulina, dva kilometra od predora Mala Kapela na avtocesti Zagreb-Split. Kot je povedal, je bil potem mobilni telefon nasilno izklopljen - ali razbit ali pa je nekdo odstranil baterijo.

V hrvaških medijih so večkrat izrazili dvome v postopke hrvaške policije pri iskanju pogrešane najstnice.

Preiskava proti Paravinji se nadaljuje Medtem se nadaljuje preiskava proti osumljencu za umor Bilićeve, Draganu Paravinji, ki je v priporu v Šibeniku, potem ko so ga prejšnji mesec začasno izročili iz BiH. V preiskavi v primeru Bilićeve so 43-letnega voznika tovornjaka prijeli v BiH konec junija, sredi julija pa so ga v Sokolcu obsodili na 34 mesecev zapora zaradi poskusa posilstva na območju Sarajeva leta 2002.

Ne spreglejte