Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2011,
18.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

aretacija izsiljevanje

Četrtek, 1. 9. 2011, 18.55

8 let

Aretirali podjetnika, ki naj bi izsiljeval Berlusconija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Neapeljska policija je aretirala podjetnika Gianpaola Tarantinija in njegovo ženo Angelo Devenuto, ker naj bi italijanskega premierja Silvia Berlusconija izsiljevala.

Tarantini že vse od izbruha afere z "bunga-bunga" zabavami italijanskega premiera trdi, da premier ni vedel, da so dekleta za udeležbo na njegovih zabavah plačana. V zameno za to naj bi po poročanju italijanskih medijev prejel pol milijona evrov in še okoli 20.000 evrov v mesečnih izplačilih.

Berlusconi izplačil Tarantiniju ni zanikal, zatrjuje pa, da ga slednji ni izsiljeval.

Na zabave pripeljal okoli 30 deklet Tarantini je, kot je policiji pojasnil že pred slabima dvema letoma, na Berlusconijeve zabave pripeljal kakšnih 30 deklet. V zameno za to uslugo pa je pričakoval poslovne koristi.

Neapeljska policija je preiskavo o domnevnem izsiljevanju Berlusconija sicer uvedla na podlagi informacij iz drugih preiskav, med drugim preiskave domnevnih črnih fondov v družbah skupine Finmeccanica, iz katerih naj bi se denar stekal tudi v roke politikov.

V preiskavah vedno ista imena ... V obeh preiskavah se namreč pojavlja več istih akterjev, ki naj bi se okoriščali na račun povezovanja politike in gospodarstva. Ista imena naj bi se pojavljala tudi v preiskavi tajne lože P4, zaradi katere so že aretirali poslanca Ljudstva svobode Alfonsa Papo.

V zvezi z preiskavo domnevnega izsiljevanja so v italijanske medije pricurljali tudi prisluhi telefonskega pogovora med premierom Berlusconijem in urednikom časnika L'Avanti Valterjem Lavitolo, ki ga neapeljska policija prav tako išče zaradi suma sodelovanja pri plačilih Tarantiniju.

"Usrana država, ki me sili na bruhanje" Berlusconi je Lavitoli v telefonskem pogovoru 13. julija dejal, da bo čez nekaj mesecev zapustil "to usrano državo, ki ga sili na bruhanje". V zvezi s preiskavo tajne lože P4, v kateri so povezani vplivni politiki in gospodarstveniki, pa, da je "tako transparenten, tako čist". "Vse kar lahko rečejo o meni je, da seksam," je še dejal Berlusconi.

Ne spreglejte