Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 12. 2007,
16.01

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 28. 12. 2007, 16.01

8 let, 1 mesec

Žgajner Tavševa ministrici za zdravje o domnevnem klientelizmu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Poslanka SNS sprašuje ministrico Zofijo Mazej Kukovič, če držijo navedbe v anonimni kazenski ovadbi, vloženi zoper njo zaradi suma klientelističnega ravnanja.

Ministrica naj bi po navedbah ovadbe zlorabila svoj položaj in kršila zakon o javnem naročanju s tem, ko je brez javnega naročila oddala delo inženirskega svetovanja in nadzora nad investicijami podjetju Perspektiva iz Šoštanja, katerega solastnica Cvetka Tinauer naj bi bila prijateljica ministrice. Žgajner-Tavševa v poslanskem vprašanju še sprašuje ministrico, po kakšnih kriterijih ocenjuje, da so inženiring storitve avtorsko delo, na podlagi česar naj bi z Tinauerjevo sklenila avtorske pogodbe. Poslanko SNS zanima tudi, koliko bo davkoplačevalce stala ta usluga (investicijske projekte v zdravstvu iz proračuna financira RS v okviru proračunskih postavk).

Ministrica ne sledi začrtanemu programskemu delu

Žgajner Tavševa med drugim v poslanskem vprašanju očita ministrici za zdravje, da ne sledi začrtanemu programskemu delu. Pojasnjuje, da poslanci še vedno čakajo predlog zakona o duševnem zdravju, ki je bil že dvakrat v javni obravnavi, pa vseeno "še ni zagledal luči sveta". Izpostavlja tudi predlog zakona o bolnikovih pravicah, ki bo po besedah poslanke SNS moral še enkrat v parlamentarno proceduro, ker je zakon po navedba civilnih združenj neusklajen z njimi. Žgajner Tavševa opozarja tudi na predlog zakona o dolgotrajni oskrbi, ki je je bil z ministrstva za zdravje preložen na ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve ter zakona o koncesijah, ki ga "kljub obljubam še vedno ni v parlamentarni proceduri".

Kot je znano, se je ministrstvo za zdravje že odzvalo na kazensko ovadbo. Na ministrstvu zagotavljajo, da ministrica v nobenem primeru ni kršila nobenih zakonov in da ne drži poročanje nekaterih medijev, da je ministrica sklenila nezakonito pogodbo male vrednosti. Ministrstvo za zdravje naj bi pri podjetju Perspektiva izvedlo naročilo male vrednosti za svetovanje in koordinacijo med izvajalci na projektu investicije izgradnje Pediatrične klinike. Podjetje Perspektiva pa ni angažirano pri izvajanju gradbenega nadzora, še pojasnjujejo na ministrstvu za zdravje.

Na ministrstvu za zdravje so pojasnili, da bodo poslanki SNS na njeno vprašanje odgovorili neposredno ter šele nato o tem obvestili javnost.

Ne spreglejte