Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 5. 2022,
7.21

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

5

Natisni članek

Slovenija ARSO vremenska napoved vreme

Nedelja, 1. 5. 2022, 7.21

2 leti

V Novem mestu klestila toča #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

5

Toča | Foto Bralec

Foto: Bralec

Vreme na praznik dela je po večini države oblačno, ponekod se pojavljajo krajevne plohe in posamezne nevihte. Kot so na Twitterju zapisali na Agenciji RS za okolje (Arso), že nastajajo majske nevihte, ki prinašajo precej strel in tudi nalive z vetrom. Krajevne plohe in posamezne nevihte se bodo po napovedih meteorologov nadaljevale tudi popoldne, zvečer in v noči na ponedeljek. Prebivalce Novega mesta je presenetila toča. 

Okoli 13. ure je Novo mesto zajelo neurje s točo. Kot lešnik velika toča je klestila 15 minut. Travniki in ceste so pobeljeni od toče, voda na vozišča odnaša prst, zato so ta ponekod težko prevozna. 

Kot so zapisali na Arsu, je v Novem mestu v eni uri padlo 30 milimetrov dežja, ohladilo se je za sedem stopinj Celzija. Po poročanju nekaterih medijev je ponekod padala tudi sodra. Nevihta je nato zgodaj popoldne dosegla tudi Ljubljano.

Fotogalerija
1 / 8

Padavine se bodo marsikje nadaljevale v večer in v noč na ponedeljek. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 20 stopinj Celzija. 

Ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačen, občasno bodo možne krajevne padavine. Pihal bo šibak severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od pet do 12, najvišje dnevne od 14 do 21 stopinj Celzija, napovedujejo meteorologi Agencije za okolje (Arso). 

Sredi tedna verjetnost dežja manjša

V torek in sredo kaže na več sončnega vremena, verjetnost popoldanskih ploh bo nekoliko manjša.

Razmere na cestah 

 Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na glavni cesti Ljubljana-Kočevje pri Prilesju zaradi nesreče popolna zapora. Obvoz za osebna vozila je možen po lokalnih cestah.

Na primorski avtocesti je na posameznih odsekih med Postojno in Brezovico proti Ljubljani upočasnjen in zgoščen promet. Potovalni čas se podaljša za približno 15 - 20 minut.

Na mejnih prehodih Gruškovje, Jelšane, Vinica in Slovenska vas je za osebna vozila pri vstopu čakalna doba približno pol ure.

Na mejnem prehodu Gruškovje je polurna čakalna doba tudi pri izstopu iz države.

Zaradi praznikov bo po Sloveniji danes, 1. 5. in v ponedeljek, 2. 5. med 8. in 22. uro, veljala omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Peter Jančič
Mnenja Zadnja zmaga Kučanove generacije
Intervju Igor Zorčič
Novice Igor Zorčič v zadnjem intervjuju, preden ...
Ne spreglejte