Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2008,
19.34

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2008, 19.34

8 let, 1 mesec

Virant: SDS ima v Mariboru odlične kandidate

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Največja vladna stranka SDS je danes na Grajskem trgu v Mariboru predstavila svoje tamkajšnje kandidate za letošnje parlamentarne volitve.

Gost predstavitve je bil minister za javno upravo iz kvote SDS Gregor Virant. Po njegovih besedah ima SDS v štajerski prestolnici "odlične" kandidate s strokovnim znanjem in izkušnjami. Minister, direktor UKC in vražja smučarka Kandidati SDS v Mariboru so minister za notranje zadeve Dragutin Mate, predsednik mestnega odbora SDS, sicer pa direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Gregor Pivec, nekdanja smučarska reprezentantka in nosilka olimpijske medalje Katja Koren ter predsednica ženskega odbora mariborske SDS Bernarda Ronutti.

Kot je v nagovoru poudaril Virant, se lahko aktualna vlada, ki jo vodi SDS, pohvali s številnimi uspehi. "Vlada je v tem mandatu izpeljala vrsto dobrih projektov, ki so ljudem prinesli povsem konkretne koristi," je dejal minister. Po njegovih besedah ima SDS dober program tudi za prihodnja štiri leta.

Korenova: Moj vstop v politiko je zelo premišljen Po besedah Mateja mora Maribor dobiti dobre poslance, ki bodo uspešno zastopali interese mesta. Kot je dejal, si bo prizadeval, da bo v prihodnje za Maribor storjenega še več, kot je bilo doslej. Ob tem je izrazil upanje, da bodo udeleženci volilne kampanje govorili predvsem o tistem, kar lahko tudi uresničijo.

Korenova je dejala, da je bil njen vstop v politiko "zelo premišljen". Kot mlada mamica bo glavno skrb namenila izboljšanju pogojev za mlade družine, kot športnica pa si želi, da bi Maribor z organizacijo zimske univerzijade svetu pokazal vse, kar zmore in s čimer se lahko pohvali.

Ronuttijeva pričakuje "zelo ostro" nadaljevanje kampanje Ronuttijeva si bo kot poslanka prizadevala, "da bi Maribor dobil vse, kar je že imel". Velik del svoje pozornosti bo namenila odpravljanju socialnih in regionalnih razlik v državi, ki pestijo tudi Maribor. Glede volilne kampanje je dejala, da pričakuje "zelo ostro" nadaljevanje.

Pivec se zaradi drugih obveznosti ni mogel udeležiti današnje predstavitve. Kot je pred časom dejal v izjavi za STA, si želi, da bo volilna kampanja "korektna in strokovna". Pričakuje pa, da bodo na seznamu odmevnejših tem zdravstvo, šolstvo, odnosi s sosednjimi državami in EU.

Ne spreglejte