Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2009,
10.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2009, 10.52

8 let

V Celju odprli Evropsko projektno pisarno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mrežni podjetniški inkubator Savinjske regije je danes v Celju odprl Evropsko projektno pisarno.

Ob tej priložnosti je vršilec dolžnosti direktorja savinjskega inkubatorja Zdravko Praunseis na novinarski konferenci povedal, da bo glavna dejavnost pisarne snovanje projektnih predlogov. Iskanje mednarodnih partnerjev Dejal je tudi, da bo naloga pisarne tudi iskanje mednarodnih partnerjev, raziskovalnih inštitutov, izmenjavo primerov dobrih praks preko Univerze v Mariboru na tuje izobraževalne inštitucije po vsej Evropi, kandidiranje za nepovratna evropska sredstva na sedmem okvirnem programu, internacionalizacija dobrih podjetniških praks in podobno. "Poudarek pa je na celostni ponudbi vseh storitev, ki gredo z roko v roki z mednarodni projekti," pravi Praunseis. Pojasnil je tudi, da bodo v okviru Evropske projektne pisarne pripravili ustrezne projektne ideje in iskali ustrezne javne razpise, spremljali javne razpise in javna naročila doma in v tujini, oblikovali in presojali projektne ideje. Prav tako bodo vodili že odobrene projekte ter opravljali revizijo projekte v vmesnih fazah.

Po oceni Praunseisa Mrežni podjetniški inkubator Savinjske regije že vrsto let uspešno sodeluje na področju vodenja in organizacije različnih projektov tako z domačimi kot tudi z mednarodnimi organizacijami. Kot poseben projekt je Praunseis izpostavil projekt South East European Business Network, v katerem je sodelovalo osem držav in 10 organizacij, delujočih na področju pospeševanja promocije podjetništva in konkurenčnosti.

Projekt Mreža čezmejnih podporo-raziskovalnih storitev Trenutno aktualni projekti, ki potekajo v okviru omenjenega podjetniškega inkubatorja, so povezani s področjem podpornega okolja oz. gre za projekta Mreža čezmejnih podporo-raziskovalnih storitev za mala in srednje velika podjetja in Prenos dobre prakse podpornega okolja na trg Jugovzhodne Evrope.

Subvencije 16 podjetjem Praunseis je še dodal, da je lani subvencije za zagon podjetij v tehnoloških parkih in inkubatorjih s strani Slovenskega podjetniškega sklada prejelo 11 podjetij. Letos pa je na razpisu Slovenskega podjetniškega sklada uspešno kandidiralo 16 podjetij.

Ne spreglejte