Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 9. 2023,
11.24

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,72

Natisni članek

tihotapljenje kokain

Petek, 29. 9. 2023, 11.24

8 mesecev, 1 teden

Sinu nekdanjega poslanca grozi deset let zapora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,72
Lisice. Aretacija. | Vsem obtoženim grozi do deset let zaporne kazni. | Foto Shutterstock

Vsem obtoženim grozi do deset let zaporne kazni.

Foto: Shutterstock

Sodišče v Bosni in Hercegovini je potrdilo obtožnico proti 35-letnemu Mitji Kontiču, sinu pokojnega dolgoletnega velenjskega župana in poslanca Bojana Kontiča, danes poročajo Delo in Slovenske novice. Tožilstvo v BiH Kontiča in še šest državljanov BiH bremeni trgovanja s prepovedanimi drogami, natančneje s kokainom, grozi pa jim več let zapora.

Sodišče v Bosni in Hercegovini je konec avgusta na svoji spletni strani objavilo, da je potrdilo obtožnico v primeru Mitje Kontiča in šestih soobtoženih državljanov BiH, ki naj bi iz Slovenije v BiH od avgusta 2022 do aprila letos tihotapili kokain.

Grozi jim do deset let zaporne kazni 

Ujeli so jih s tremi kilogrami prepovedane droge, preiskovalci pa so ob tem v hišnih preiskavah zasegli tudi večjo količino denarja, pištolo, več mobilnih telefonov in dva osebna avtomobila. Vsem obtoženim grozi do deset let zaporne kazni.

V obtožnici je med drugim navedeno, da je sedmerica obtožencev "pripadala skupini za organizirani kriminal, ki so jo ustanovile njim znane osebe z območja Republike Slovenije". Drogo naj bi kupovali v Sloveniji, nato pa jo tihotapili v BiH in tam prodajali. Po poročanju medijev v BiH naj bi bila skupna količina pretihotapljenega kokaina na črnem trgu vredna več kot sto tisoč evrov.

Kontič naj bi v BiH kokain pripeljal dvakrat 

Kontiča in šesterico soobtoženih so aretirali pred nekaj meseci, osrednjo vlogo pri tihotapljenju pa je po poročanju Dela odigral prav Kontič, ki naj bi v prirejenem skrivnem prostoru svojega avtomobila iz Slovenije v BiH dvakrat pripeljal kokain. Večino domnevnih članov družbe so aretirali v Banjaluki, Kontiča in še enega od soobtoženih pa so policisti prijeli v Sarajevu.

Mitja Orešek
Novice Sodba pravnomočna: obsojen na 22 let zapora
Ne spreglejte