Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2019,
8.30

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

namestnik korupcija KPK

Četrtek, 1. 8. 2019, 8.30

4 leta, 9 mesecev

Savski prevzema dolžnosti namestnika predsednika KPK

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Simon Savski | Simon Savski se je na predstavitvi v predsedniški palači zavzel za bistveno večjo transparentnost dela KPK. | Foto STA

Simon Savski se je na predstavitvi v predsedniški palači zavzel za bistveno večjo transparentnost dela KPK.

Foto: STA

Novi namestnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Simon Savski bo danes začel svoj petletni mandat. Savski, ki je napovedal, da se bo zavzel za večjo transparentnost dela komisije, bo na položaju nasledil Igorja Lambergarja, ki mu je mandat potekel sredi junija. Senat komisije bo tako odslej deloval v polni tričlanski sestavi.

Ukaz za imenovanje Simona Savskega za novega namestnika je predsednik republike Borut Pahor podpisal 19. julija. Kot je takrat ocenil Pahor, novi namestnik s svojimi strokovnimi in vodstvenimi izkušnjami, s svojim dozdajšnjim delom in izkazanim poznavanjem poslanstva KPK izpolnjuje visoke strokovne kriterije za uspešno opravljanje te funkcije.

Borut Pahor
Novice Pahor se je odločil, koga bo predlagal za namestnika predsednika KPK

Savski za večjo transparentnost dela komisije

Na predstavitvi v predsedniški palači se je Savski zavzel zlasti za bistveno večjo transparentnost dela komisije, za več sodelovanja z mediji in javnostjo nasploh. Korupcija je v Sloveniji po njegovi oceni še preveč razširjena, zato se je zavzel za ničelno toleranco do nje.

S proaktivnim delom na področju preventive bo poskušal v sodelovanju z organi pregona izboljšati stanje na tem področju, je napovedal Savski. Verjame tudi, da bo prispeval k ugledu KPK, ki je po njegovi oceni v zadnjem času šla skozi turbulentno obdobje.

Savski je svojo kariero začel na različnih delovnih mestih v policiji, kjer je bil med drugim policijski inšpektor, opravljal pa je tudi nekatera vodstvena delovna mesta. Delo je nadaljeval na ministrstvu za notranje zadeve, nazadnje pa na ministrstvu za pravosodje, kjer je opravljal naloge svetovalca za varnost.

Štefanec prepričan, da bo Savski doprinesel k še boljšemu delovanju KPK

Predsednik komisije Boris Štefanec je ob tem izrazil zadovoljstvo, da se je postopek imenovanja namestnika predsednika komisije uspešno zaključil in da senat končno lahko deluje v polni sestavi. Prepričan je, da bo novoimenovani namestnik s svojim zagonom in znanji doprinesel k še boljšemu delovanju komisije.

Ne spreglejte