Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2019,
11.49

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

1

Natisni članek

FURS eDavki

Petek, 1. 2. 2019, 11.49

5 let, 3 mesece

Prvi delavci prek telefona že obveščeni o neplačanih prispevkih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

1

jeza, mobilni telefon, pametni telefon | Foto Pixabay

Foto: Pixabay

Finančna uprava (Furs) je prvim uporabnikom mobilne aplikacije eDavki januarja že poslala obvestilo o neplačanih prispevkih za socialno varnost. Obvestilo so prejeli tisti, ki so se v aplikacijo prijavili do 9. januarja. Tiste, ki so se prijavili po tem datumu, bodo začeli obveščati februarja.

Kot so danes sporočili s Fursa, so pregledali stanje na 9. januar in tistim posameznikom, ki so se do takrat prijavili v mobilno aplikacijo in v preteklem mesecu niso imeli obračunanih in/ali plačanih omenjenih prispevkov, na njihove telefone poslali obvestilo.

Obvestilo je prejelo 40 posameznikov

Do 9. januarja se je v mobilno aplikacijo registriralo 4.840 posameznikov, od teh pa jih je 40 prejelo obvestilo.

eDavki
Novice Delodajalec ne bo več mogel skrivati neplačanih prispevkov pred vami

Preostali, ki so se v aplikacijo prijavili po tem datumu, takšnih je bilo do 31. januarja 20.358, so dobili obvestilo, da jih bodo o morebitnih neobračunanih ali neplačanih prispevkih začeli obveščati prihodnji mesec. "Finančna uprava bo torej vsak mesec obveščala uporabnike mobilne aplikacije eDavki o morebitnih neobračunanih in/ali neplačanih prispevkih za socialno varnost," so navedli.

Delavci lahko v aplikaciji z nekaj kliki pridobijo informacijo o obračunanih in plačanih prispevkih za socialno varnost tudi za pretekla obdobja. Aplikacija ima sicer skoraj 30 funkcionalnosti, med drugim lahko zavezanci prejemajo obvestila o svojih obveznostih in pravicah, npr. o izteku roka plačila določenega davka, ali prejmejo predizpolnjen obrazen za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane.

Furs sporoča, da se njihove pristojnosti v primeru neobračunanih in/ali neplačanih prispevkov za socialno varnost niso spremenile - Furs v primeru nepredložitve obračuna delodajalca takoj pozove k predložitvi obračuna, v primeru neplačila pa začne postopek davčne izvršbe.

Ne spreglejte