Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 2. 2018,
11.47

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,83

14

Natisni članek

NSi Ljudmila Novak Matej Tonin volitve

Četrtek, 1. 2. 2018, 11.47

6 let, 3 mesece

Matej Tonin: Na kavo bom povabil vse, tudi Marjana Šarca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,83

14

"Na volitvah si želim podvojiti število poslanskih mest, ki jih ima trenutno NSi," je na novinarski konferenci povedal vršilec dolžnosti predsednika stranke Matej Tonin in dodal: "Na kavo bom povabil vse predsednike parlamentarnih strank. Poleg njih tudi Marjana Šarca."

Video: Planet TV


"Odločitev je padla. Ni bila lahka, pa ne zato, ker se ne bi želela odpovedati funkciji, ampak ker je vsaka taka odločitev težka in mora nekaj časa zoreti. Vemo, da nas čaka zelo težek izziv in da bo tekma huda in napeta," je dejala zdaj že nekdanja predsednica NSi Ljudmila Novak, ki bo ostala poslanka, namerava pa tudi kandidirati na naslednjih državnozborskih volitvah.

Za svojega naslednika je med drugim dejala, da se je iz kakšne svoje napake veliko naučil. Prepričana je, da Slovenija potrebuje krščansko demokratsko stranko in da bo Tonin s svojo ekipo na volitvah dosegel odličen rezultat.

Predsednik SDS Janez Janša je glede zamenjave na vrhu NSi na Twitterju zapisal:


Preberite še:


"Prepričan sem, da si moramo za cilj postaviti Slovenijo, v kateri bomo dobro in prijetno živeli. To pomeni v Sloveniji, v kateri bodo za vse veljala enaka pravila in v kateri bodo ljudje od svojega dela in pokojnin dostojno živeli," je povedal Tonin. Novakovo je označil za politično mamo, ki je mlade v stranki spodbujala.

NSi tiskovna | Foto: Planet TV Foto: Planet TV "Pod mojim vodstvom bo Nova Slovenija odprta prav za vse, ki bodo pripravljeni graditi normalno Slovenijo. Pogovarjal se bom z vsemi, tudi političnimi nasprotniki," je poudaril in dodal: "Zdaj je čas za mlajšo generacijo, ki se mora dogovoriti, kaj so ključne strateške prioritete do leta 2030."

Na volitvah si želi podvojiti število poslanskih mest, ki jih ima trenutno NSi.

Odstopila štiri mesece pred državnozborskimi volitvami

Predsednica stranke NSi Ljudmila Novak je včeraj na seji sveta stranke odstopila s funkcije. Mesto vršilca dolžnosti predsednika stranke je prevzel Matej Tonin, ki se je Novakovi zahvalil, ker stranko prepušča mlajši generaciji. Novakova je odstopila štiri mesece pred državnozborskimi volitvami.

"Strank je veliko, a le eni smo krščanski demokrati. Želim si, da bi to stranko peljali naprej v nove zgodbe," je dejala v svoji zahvali za dolgoletno podporo. "Želim si, da gremo skupaj naprej. Čaka nas odgovorna naloga, sama pa bom še naprej delala za to stranko in krščansko demokracijo v Sloveniji," je še dejala ter dodala, da je Tonin sposoben in pošten človek, so sporočili iz stranke.

Ne spreglejte