Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2008,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2008, 13.22

8 let

Janša toži Šrota, Pivovarna Laško bo tožila Janšo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednik vlade Janez Janša je vložil civilno tožbo zoper prvega moža Pivovarne Laško Boška Šrota. Pivovarna Laško pa bo vložila tožbo proti Janez Janši.

Premier od Šrota zahteva pet milijonov evrov odškodnine, ki naj gre v korist Rdečega križa Slovenije in Karitasa, "zaradi laži, ki jih je izrekel v intervjuju za časnik Večer", so sporočili iz odvetniške pisarne Zidar Klemenčič. "Šrot naj umakne lažne izjave" Predsednik vlade v tožbi zahteva, da "predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot umakne lažne izjave, med drugim tudi izjavo o tem, da Janša parkira delnice Petrola, Term Čatež, IBI Kranj in Palome". Janša zahteva tudi plačilo odškodnine na račun humanitarnih organizacij.

"Prešel je vse meje še sprejemljivega dialoga v demokratični družbi" "Izjave Boška Šrota so v celoti neresnične. V intervjuju za Večer je prešel z insinuiranja na odkrito in neposredno laganje in prešel vse meje še sprejemljivega dialoga v demokratični družbi. Širjenja laži ne ščiti nikakršna pravica, še več, zaradi ljudi je pomembno, da se laži razčistijo na za to edino pristojnem forumu - sodišču in da se ugotovi odgovornost tistih, ki jih širijo," v izjavi za javnost poudarjajo v odvetniški pisarni Zidar&Klemenčič, ki zastopa Janšo v sporu.

Posebej nedopustna in žaljiva je po oceni Janševih pravnih zastopnikov Šrotova izjava v Večeru, da Janša posle parkiranja delnic zavestno izvaja tudi na demografsko ogroženih območjih in s tem neposredno ogroža "prav vsa delovna mesta".

"Izjava z očitnim namenom škodovati" "Nedopustnost, žaljivost in protipravne posledice te izjave so toliko večje ob dejstvu, da gre za predsednika vlade, ki ima med svojimi javnimi in prepoznavnimi cilji (pa tudi nalogami) tudi zmanjševanje brezposelnosti in ustvarjanja pogojev za hitrejši razvoj demografsko ogroženih območij," še dodajajo v odvetniški pisarni Zidar&Klemenčič.

Šrotova izjava je zavestna, izrečena z očitnim namenom škodovati, so prepričani Janševi zastopniki.

Laško: Vse Šrotove izjave so podprte z dokazi

Iz Pivovarne Laško so sporočil, da so za tožbo proti predsedniku njihove uprave izvedeli iz medijev. Zagotavljajo, da so vse izjave, trditve in kritike o delu politika Janeza Janše in njegove vlade v tem intervjuju resnične, utemeljene, podprte z listinskimi dokazi in pričami. "Zaradi sistematičnega blatenja dobrega imena Pivovarne Laško in njenega vodstva, bo tudi pivovarna vložila tožbo proti Janezu Janši," so zapisali v sporočilu.

"Namesto, da bi predsednik vlade argumentirano odgovoril na kritike usmerjene zoper njega in vlado, se zateka k "piarovski tožbi", javnost pa bo še naprej ostala brez odgovorov – na primer na vprašanje, zakaj je Sod prodal družbo IBI Kranj, verjetno priviligiranemu posamezniku, ki je po prevzemu vse zaposlene postavil na cesto. Ali zakaj vlada ni takoj odreagirala, ko so mediji odkrili tako rekoč sramotno dogajanje v Palomi. Delavci v Palomi in prebivalci na tem demografsko ogroženem območju natančno vedo, kakšna so v resnici prizadevanja vlade in njenega predsednika za razvoj njihovega okolja in ustvarjanja novih delovnih mest," trdijo v Pivovarni Laško.

"Še vedno ima dožnost pojasniti svojo vlogo pri kupčijah" Pivovarna Laško še opozarja, da "se Janez Janša s takšnim medijskim manevrom ni izognil svoji dolžnosti, ki jo ima kot politik in predsednik vlade, da slovenskim državljankam in državljanom pojasni svojo vlogo pri kupčijah, ki mu jih Boško Šrot očita v intervjuju".

Ne spreglejte