Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 6. 2013,
17.26

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

oddaja Danes Danes

Torek, 4. 6. 2013, 17.26

5 let, 3 mesece

Danes: Obsodba vzbudila močan odziv tako pri podpornikih kot nasprotnikih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V informativni oddaji Danes o obsodilni sodbi v zadevi Patria, o odzivih nanjo, o zadevi Mirage ter o nameravani prodaji Mercatorja.

Janez Janša je bil v primeru Patria spoznan za krivega in obsojen na dve leti zapora ter plačilo 37 tisoč evrov kazni. Za kriva sta bila spoznana tudi druga obtožena, Anton Krković in Ivan Črnkovič. Vsi trije so torej po mnenju sodnice Barbare Klajnšek krivi kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril pri nakupu spornih oklepnikov. Sodba še ni pravnomočna. Obsodba Janeza Janše je pričakovano vzbudila močan čustven odziv tako pri Janševih podpornikih kot nasprotnikih. Eni in drugi so se že zjutraj zbrali pred sodno palačo v Ljubljani, kjer so napeto čakali odločitev sodnice Barbare Klajnšek.

V zadevi Mirage ne bo posledica samo 8-milijonska odškodnina, ki jo bomo plačali državljani, ampak odpira vrsto redko odgovorjenih vprašanj o slovenskih škandalih. Zakaj smo sploh uvedli nesmiselne nalepke, kdo vse je imel korist in ali je bila odpoved nedvomno spornega posla res premišljena? Če do tu govorimo o politikih, pa si lahko postavimo še eno, v teh dneh zelo aktualno vprašanje: ali je pri Miragu odpovedal tudi pravosodni sistem?

Narasle vode še vedno ogrožajo del Srednje Evrope. Na vzhodu Nemčije in na Češkem še vedno ne morejo mirno spati, v Pragi in na Dunaju je najhujše mimo. Na poplavni val pa se pripravljajo v Budimpešti, kjer so celo izpraznili živalski vrt. Alarm so prižgali pri Hrvatih, zaradi poplavnega vala Donave, medtem ko Laba grozi Dresdnu.

Nameravana prodaja Mercatorja hrvaškemu Agrokorju še vedno buri duhove. Kmetijski minister Dejan Židan si resda želi, tako kot uprava Mercatorja, da bi naš najboljši sosed dobil stabilnega in finančno trdnega lastnika, a je prepričan, da Hrvati to niso. Agrokor se mu zdi v tem trenutku nekredibilen in slab kupec.

Ne spreglejte