Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 3. 2010,
9.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 3. 2010, 9.07

8 let

Anketiranci razdeljeni glede Kresalove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Državni zbor ne bo podprl interpelacije proti notranji ministrici Katarini Kresal, meni 70 odstotkov anketiranih.

O (ne)utemeljenosti interpelacije ministrice Katarine Kresal niso tako enotni. Polovica vprašanih (49,9 odstotka) je nima za utemeljeno. Nekoliko manj (41,7 odstotka) pa meni nasprotno, da je interpelacija utemeljena. Da so obtožbe o družbeno nesprejemljivih povezavah utemeljene, meni 46,8 odstotka vprašanih, da niso jih je prepričanih 46,1 odstotka Anketiranci tudi o izjavi Kavčiča Anketirance so povprašali tudi o izjavi Nika Kavčiča, da v krogih blizu vladnih strank iščejo naslednika premiera Boruta Pahorja. Večina vprašanih (50,8 odstotka) meni, da izjava Nika Kavčiča ne izraža mnenja vladnih strank, temveč gre za njegovo lastno mnenje. Na vprašanje jih ni znalo ali želelo odgovoriti 5,5 odstotka, preostali pa iz Kavčičeve izjave vendarle razberejo, da so vladne stranke nezadovoljne s Pahorjem. Da že iščejo zamenjavo, jih meni 17,5 odstotka, da ga bodo kljub nezadovoljstvu podprle do konca njegovega mandata pa jih predvideva 26,2 odstotka.

Kakšen vpliv imajo posamezniki?

Da imajo posamezniki, kakršen je Niko Kavčič, velik in upoštevanja vreden vpliv, je odgovorilo 10,9 odstotka sodelujočih. Največ, 46,9 odstotka, jim pripisuje omejen vpliv. Da sploh nimajo nobenega vpliva, jih je odgovorilo 35 odstotkov.

Premier do konca mandata, vendar s polno zapleti Takšnih, ki delo premiera ocenjujejo kot dobro ali zelo dobro, je nekoliko več kot tistih, ki ga ocenjujejo kot slabo ali zelo slabo. Na lestvici od 1 (zelo slabo) do 5 (zelo dobro) je dobil povprečno oceno 2,94.

Da bo premier uspešno končal svoj štiriletni mandat je pritrdilno odgovorilo 20,1 odstotka sodelujočih v anketi. Večina (56,3 odstotka) jih pričakuje, da bo mandata končal, vendar bo poln zapletov. Da bo mandat končal z razpadom vlade jih je odgovorilo 11,8 odstotka, da mandata ne bo končal pa 10,1 odstotka.

Telefonsko anketiranje je za uredništvo Dela 23. in 24. februarja na reprezentativnem vzorcu 457 odraslih državljanov opravil oddelek za tržne raziskave Delo Stik.

Ne spreglejte