Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 8. 2013,
11.59

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Hrvaška davki račun inšpekcija

Torek, 13. 8. 2013, 11.59

7 let, 3 mesece

Hrvaška davkarija zaradi neizdajanja računov zapira dva znana kluba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Davčni inšpektorji so te dni v Dalmaciji odkrili dva kluba, ki nista izdajala računov, zato so odredili njuno zaprtje.

Klub Carpe Diem Beach na Paklenih otocih je imel ob prihodu inšpektorjev za več kot 15.000 evrov neevidentiranega prometa, v njem pa so se nahajali tudi ugledni tuji gostje.

Za 15.835 evrov neevidentiranega prometa Davčni inšpektorji so na znanih otokih blizu Hvara odredili zaprtje kluba Carpe Diem Beach, ker so ugotovili, da ni izdajal računov za prevoz do otoka in za vstopnice. V petek zvečer so v klubu tako odkrili za 120.000 hrvaških kun (15.835 evrov) neevidentiranega prometa, poroča hrvaški Jutarnji list.

Klub bo zaprt, dokler ne bo plačana kazen. Kazen za odgovorno osebo naj bi znašala 170.000 kun (22.433 evrov), za odgovorno osebo pa 30.000 kun (3959 evrov).

Lastniki: Zaradi izpada električne energije ni delovala blagajna Lastniki kluba so se na davčno upravo že pritožili. Trdijo namreč, da je bil promet neevidentiran, ker jim zaradi izpada električne energije ni delovala blagajna. Poleg tega opozarjajo, da je klub zaslužen za razvoj Hvara in uživa ugled tudi v svetovnem merilu.

Podjetje Hrenovka, preko katere posluje klub, je po podatkih hrvaškega časnika julija lani prijavilo mesečni promet v višini 900.000 kun (118.767 evrov), julija letos, ko je bilo prisiljeno vpeljati davčno blagajno, pa pet milijonov kun (659.800 evrov).

V času inšpekcije v klubu številni ugledni gostje V trenutku, ko so davčni inšpektorji vstopili v klub, so se sicer tam med drugimi mudili župan Budve Lazar Radjenović, hotelir in lastnik več restavracij v Nemčiji Alexander Lutz, lastnik več restavracij v Sankt Peterburgu Vladimir Spirin, član uprave Agrokorja Ante Todorić mlajši in podpredsednik Deutsche Bank v Londonu Joe Peha.

Ne spreglejte