Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 7. 2023,
7.00

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Oglasno sporočilo

Natisni članek

kriptovalute trgovanje bitcoin PR članek

Torek, 4. 7. 2023, 7.00

10 mesecev, 3 tedne

Bitcoin je skočil na najvišjo raven v enem letu po tem, ko je eden od velikih igralcev vstopil v industrijo

Oglasno sporočilo

Cena bitcoina je trenutno na najvišji ravni v enem letu − nad 30 tisoč ameriških dolarjev, saj se optimizem vrača v industrijo kriptovalut po izrednem posredovanju enega največjih akterjev na področju financ, Blackrocka.

BitCoin | Foto: Fortrade Cyprus Ltd. Foto: Fortrade Cyprus Ltd.

Fortrade je za vse, ki se želite naučiti trgovati s ceno bitcoina (t. i. CFD), ali si preprosto želite razširiti znanje, pripravil brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno Bitcoina". Knjiga je primerna za vse stopnje znanja in si jo lahko prenesete prek spodnje povezave.

Prenesite brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno Bitcoina" tukaj.

Za nami je razburljivo obdobje glede kriptovalut, saj je ameriški regulator, tj. ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC), sprejel ostre ukrepe med raziskovanjem nekaterih od največjih platform za trgovanje. SEC je 5. junija napovedala, da bo vložila obtožnico zoper kriptoborzo Binance, ki je v lasti Kinsekoma, zaradi vodenja neregistriranih borz in napačnega prikazovanja nadzora trgovanja. Dan kasneje, 6. junija, je SEC obtožila Coinbase, da deluje kot neregistrirana borza vrednostnih papirjev. Te poteze so privedle tudi do padca cene bitcoina, potem ko je ta kriptovaluta letos naglo narasla. 29. junija je Coinbase za obtožbe SEC dejala, da so napačne in da jih bo poskusila ovreči.

Toda 15. junija je bilo objavljeno, da je Blackrock, največji svetovni upravitelj premoženja, vložil vlogo v sklad za izmenjavo bitcoinov (ETF), ki trgovcem omogoča izpostavitev kriptovalut. To je bil glas zaupanja enega od velikega igralca v finančni industriji v bitcoin, od takrat pa se je cena bitcoina dvignila za približno 60,9 odstotka in se trenutno giblje malo pod 31 tisoč ameriških dolarjev.

Prenesite brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno Bitcoina" tukaj.

Letos je prišlo do znatnega okrevanja bitcoina, cena se je dvignila za 86 odstotkov.

Viri: SEC.gov, Yahoo Finance, Reuters, MT4 Platforma, MarketWatch

CFD-ji so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. 79 odstotkov računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali z investicijo v virtualno valuto CFD upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabe teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA, ali Belgija ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Cyprus Ltd.

Ne spreglejte