Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
8. 4. 2024,
14.27

Osveženo pred

2 tedna, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Gaming in zabava Gaming in zabava Game Gang Show

Ponedeljek, 8. 4. 2024, 14.27

2 tedna, 6 dni

Game Gang Show

To je Slovenec, ki bo dirkal s prvakom formule 1

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Jernej Verbič | Jernej Dovžan je bil veliki zmagovalec Heinekenove akcije Player 0.0. | Foto YouTube / Posnetek zaslona

Jernej Dovžan je bil veliki zmagovalec Heinekenove akcije Player 0.0.

Foto: YouTube / Posnetek zaslona

V nedeljo se je s finalom turnirja v igri League of Legends, ki ga je dobila slovenska ekipa Spike Syndicate in si prislužila denarno nagrado v višini tri tisoč evrov, končal tridnevni Game Gang Show, največji festival videoiger v Sloveniji. Na zadnji dan dogodka sta postala znana tudi zmagovalca Heinekenove kampanje Player 0.0 in MasterCardovega izziva, ki sta prejela vrhunski nagradi. 

Zmagovalec Heinekenove akcije Player 0.0, katere cilj je bil – ob opozarjanju na nevarnost vožnje pod vplivom alkohola – najti Slovenca ali Slovenko, ki bo najbolje opravil ali opravila z istoimensko spletno dirkaško igro, Jernej Dovžan. Prislužil si je dirkaški konec tedna za dve osebi, med katerim se bo na globalnem zaključku kampanje Player 0.0 iz oči v oči pomeril s trikratnim prvakom formule 1 Maxom Verstappnom.

Tretji dan Game Gang Showa, dogajanje na glavnem odru:

MasterCardov izziv, ki zmagovalca pelje na finalno tekmo letošnje sezone nogometne Lige prvakov na londonski Wembley, je medtem dobil Alex Mernik iz Slovenske Bistrice, čigar kombinacija lovljenja ravnotežja z žogo na glavi, žongliranja in proslavljanja zadetka je prepričala največ obiskovalcev festivala.

Alex Mernik | Foto: Sportmediafocus Alex Mernik Foto: Sportmediafocus

Na zadnji dan dogodka Game Gang Show je sicer potekal tudi finale turnirja v simulaciji košarke NBA 2K24, zmaga je pripadla Dominiku Jovanovu.

Na drugi dan festivala Game Gang Show v Sloveniji sta bila ob vsebinskih razpravah, ki so se med drugim dotaknile razvoja videoiger, umetnosti v videoigrah in nevarnosti družbenih omrežij, na sporedu med drugim še zaključni turnir domačega prvenstva v videoigri Valorant, na katerem je slavila ekipa 100 Tatov, in finale simulacije evropskega prvenstva v nogometu v igri EA FC 24, ki ga je pod taktirko Filipa Babića dobila reprezentanca Hrvaške.

Game Gang Show. gaming igranje videoiger gamer gamerji | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Prvi dan Game Gang Showa so medtem med drugim zaznamovali predvsem finale slovenskega državnega prvenstva v ešportu oziroma v videoigri Counter Strike 2, tega je prepričljivo dobila ekipa ešportnega kluba Diamant Esports, ter razprave o aktualnem stanju ešporta v Sloveniji in svetu, navidezni resničnosti, decentralizaciji v videoigrah in robotiki.

Oglejte si utrinke dogajanja na Game Gang Show:

Fotogalerija
1 / 55
Ne spreglejte