Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
27. 3. 2024,
15.52

Osveženo pred

4 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,27

Natisni članek

melanom rak

Sreda, 27. 3. 2024, 15.52

4 tedne, 1 dan

Superzvezdniku pri komaj 32 letih odkrili raka

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,27
Tyler Blevins Ninja | Ninja glede na več različnih poročil o zaslužkih najbolj priljubljenih "streamerjev" samo od ogledov na Twitchu v žep vsak mesec pospravi skoraj pol milijona evrov, dodaten prihodek pa mu prinašajo kanal na YouTubu, kjer ima skoraj 24 milijonov sledilcev, in oglaševalske pogodbe. Vrednost njegovega premoženja je ocenjena na skoraj 37 milijonov evrov oziroma okrog 40 milijono ameriških dolarjev. | Foto Guliverimage

Ninja glede na več različnih poročil o zaslužkih najbolj priljubljenih "streamerjev" samo od ogledov na Twitchu v žep vsak mesec pospravi skoraj pol milijona evrov, dodaten prihodek pa mu prinašajo kanal na YouTubu, kjer ima skoraj 24 milijonov sledilcev, in oglaševalske pogodbe. Vrednost njegovega premoženja je ocenjena na skoraj 37 milijonov evrov oziroma okrog 40 milijono ameriških dolarjev.

Foto: Guliverimage

Ninja oziroma Tyler Blevins, eden največjih svetovnih zvezdnikov industrije videoiger in prvo ime spletne platforme za prenose videoiger v živo Twitch, je na družbenem omrežju X razkril, da so mu diagnosticirali raka. 

32-letni Blevins, ki je zaslovel s prenosi svojega igranja noro priljubljene videoigre Fortnite in je z naskokom, ima kar 19 milijonov sledilcev, najbolj priljubljen uporabnik platforme Twitch, še več deset milijonov sledilcev pa ga spremlja na YouTubu, Instagramu in drugih družbenih omrežjih, je v torek zapisal, da so mu med rutinskim dermatološkim pregledom na podplatu odkrili sumljivo znamenje, za katero se je po preventivni odstranitvi izkazalo, da je melanom, oblika kožnega raka.

"V bližini prvega je bilo še eno temnejše znamenje. Danes so vzeli vzorec, odstranili pa so tudi večji del tkiva okrog prvotnega znamenja. Upamo, da bodo nato videli, da to odvzeto tkivo ni rakavo, ni melanom, potem bomo vedeli, da smo ga dobili v celoti," je še zapisal na platformi X in dodal, da je hvaležen za to, da so mu rakavo obolenje odkrili zgodaj, kar ga navdaja z upanjem, in dodal, da naj bo to opomnik vsem sledilcem, naj hodijo na preglede kože. 

Tyler Blevins Ninja | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage Ninja se je s prenašanjem videoiger v živo začel ukvarjati že davnega leta 2011 na zdaj že nekaj let neobstoječi platformi Justin.tv, ki je imela sicer istega očeta kot Twitch. Nekaj časa je bil tudi profesionalni igralec videoigre Halo, a ne z eno ne z drugo dejavnostjo ni zaslužil dovolj denarja za preživetje. Dolgo je bil zato natakar v verigi restavracij s testeninami Noodles and Co..

Posebnost Ninje je, da je vsako od iger, ki jih je prenašal v živo, igral pogosto in zato postal zelo dober. Ko je spomladi leta 2017 začel igrati PlayerUnknown's Battlegrounds, z naskokom najbolj opevano igro prejšnjega leta, so gledalci začeli ceniti njegovo znanje in število sledilcev kanala Ninja je začelo naraščati hitreje. Ko je septembra preklopil na takrat čedalje bolj priljubljeni Fortnite, je njegov kanal eksplodiral. 

Ne spreglejte