Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 10. 2013,
9.33

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

internet televizija

Ponedeljek, 14. 10. 2013, 9.33

8 let, 1 mesec

Generacija Y raje na splet kot pred televizor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Raziskava New York Timesa namiguje, da televizijo čakajo slabi časi. Pravi, da kar eden od treh pripadnikov generacije Y raje gleda videovsebine prek spleta, televizijo pa postavlja v kot.

Generacija Y prinaša korenite spremembe, je sporočilo raziskave New York Timesa. 34 odstotkov njenih pripadnikov gleda vsebine na spletu in (skorajda) nič televizije, medtem ko videovsebine gleda le 20 odstotkov pripadnikov generacije X in 10 odstotkov babyboom generacije.

Gledanje videovsebin tudi prek mobilnih naprav Četrtina gledalcev spletnih videovsebin redkeje gleda televizijo kot pred enim letom, še razkriva raziskava. Ko so jih povprašali, zakaj redkeje gledajo televizijo, je 56 odstotkov predstavnikov generacije Y dejalo, da jim ne da tistega, kar jim lahko dajo spletne videovsebine. Ne morejo gledati tistega, kar si želijo v določenem trenutku, 49 odstotkov jih je navdušenih nad zmožnostjo gledanja več epizod hkrati. 44 odstotkov vprašanih je poudarilo prednost mobilnih naprav, ki jim omogočajo gledanje videovsebine kjerkoli, ko "tradicionalni" zaslon že odpove.

Televizija je še vedno udobna Raziskava je pokazala tudi enakomeren trend gledanja videovsebin prek spleta – kar 84 odstotkov tistih, ki so pred enim letom gledali videovsebine prek spleta, jih gleda tudi letos. Gledanje videovsebin prek spleta navdušenci dojemajo kot običajno. 50 odstotkov pripadnikov generacije Y, ki gledajo videovsebine prek spleta, je povedalo, da jih gledajo vsaj enkrat na dan, 89 odstotkov vsaj enkrat tedensko.

Ljudje, ki radi gledajo televizijo, med prednostmi televizije navajajo večjo velikost zaslona, omogoča udobnejše gledanje in lahko se jo gleda v skupini. A tudi gledanje videovsebin prek spleta ima svoje prednosti, po besedah raziskovane skupine pa so: takojšen dostop do spletnih vsebin, možnost deljenja z drugimi in prilagojena, skorajda unikatna izkušnja.

Ne spreglejte