Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 1. 2015,
12.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 1. 2015, 12.24

8 let

Vrgel petardo v človeka in mu huje poškodoval roko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ponoči v UKC Ljubljana niso obravnavali poškodovanih s pirotehničnimi sredstvi. Na območju Maribora sumijo, da je zaradi nepravilne uporabe pirotehničnih sredstev zagorelo ostrešje hleva.

V UKC Ljubljana so na internistični prvi pomoči ponoči obravnavali 33 pacientov, kar je po besedah nadzornega zdravnika dr. Marka Živca nekaj več kot pretekla leta. Po polnoči so sprejeli štiri paciente, ki so zaužili preveč alkohola, a nihče ni bil smrtno ogrožen.

Miloš Vesel, nadzorni travmatolog v Urgentnem kirurškem bloku Kirurške klinike UKC Ljubljana, je povedal, da so ponoči obravnavali 66 pacientov, od tega je bilo 20 pacientov hospitaliziranih, med njimi pa trije čakajo na operativni poseg. Opravili so 44 manjših operacij, pet večjih, 36 pacientov so oskrbeli v mavčarni. Poškodovanih s pirotehničnimi sredstvi v UKC Ljubljana ni bilo.

Reševalci so se več kot petdesetkrat odpravili na nujno pot.

Pok petarde poškodoval tri okna Veliko več težav so pirotehnična sredstva povzročala na območju Maribora. Okoli 15 minut po polnoči je na območju Kungote zagorelo ostrešje hleva. Policisti so ugotovili, da je pogorelo ostrešje in okoli 45 ton krme za živino. Lastnik je živino rešil iz hleva. Policisti sumijo, da je zagorelo zaradi nepravilne uporabe pirotehničnih sredstev. Požar je povzročil za okoli 40 tisoč evrov škode.

Okoli 0.20 je v Mariboru neznani storilec odvrgel močnejše eksplozivno telo (petarda kobra 320). Močan pok je poškodoval tri okna na stavbi. Bombni tehniki so zavarovali delce eksplozivnih teles in odstranili eno neaktivirano eksplozivno telo.

Del petarde mu je vrglo v oko Ena oseba se je huje poškodovala, ko ji je okoli 0.16 pri prižiganju baterije petard ta prehitro eksplodirala. Zaradi takojšnje eksplozije se osebi ni uspelo pravočasno umakniti. Delec eksplodirane baterije je vrglo v njeno oko. Hudo poškodbo so ji oskrbeli v UKC Maribor.

Na območju Sladkega Vrha je okoli 1.10 neznanec vrgel petardo proti človeku. Ta je hotel preprečiti nesrečo in petardo v zraku prijel, da bi jo vrgel stran od sebe, a mu ni uspelo, saj mu je petarda eksplodirala v roki in ga hudo poškodovala.

Obravnavali 59 pacientov Na oddelkih kirurške in internistične nujne pomoči v Mariboru so pregledali 59 bolnikov, od tega so jih devet zadržali na zdravljenju. Eno osebo so zadržali v bolnišnici na opazovanju po prometni nesreči, štiri zaradi zlomov. Zaradi poškodb s pirotehniko so pregledali štiri osebe, dve z opeklinami na rokah sta odšli domov, enega s poškodbo roke so zadržali v bolnišnici, enega s poškodbo očesa pa napotili na oftamologijo.

Zaradi alkoholiziranosti hujših poškodb ni bilo, lažje poškodovane pa so na kirurški urgenci zdravili ambulantno. Prav tako so dve osebi zaradi alkoholiziranega stanja pregledali na internistični urgenci in ju nato poslali domov.

Ne spreglejte