Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 6. 2019,
7.39

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

Natisni članek

Maribor gasilci požar vrtec

Nedelja, 30. 6. 2019, 7.39

4 leta, 11 mesecev

Požar v mariborskem vrtcu pogašen, je zagorelo v kuhinji?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95
Dim nad Mariborom | V času požara na srečo v stavbi ni bilo ljudi, saj je bil vrtec zaprt. | Foto bralka

V času požara na srečo v stavbi ni bilo ljudi, saj je bil vrtec zaprt.

Foto: bralka

Gasilci so pogasili požar v waldorfskem vrtcu Studenček na Valvasorjevi ulici v Mariboru, zaradi katerega se je v soboto nad štajersko prestolnico vil gost črn dim. Vzrok in škodo pristojni še ugotavljajo, po nekaterih informacijah naj bi zagorelo v kuhinji. Vrtec je bil sicer zaprt.

Včeraj smo poročali, da je malo pred deveto uro zvečer je zagorelo v mariborskem waldorfskem vrtcu Studenček na Valvasorjevi ulici. Lokalno prebivalstvo je presenetil gost dim.

Dim nad Mariborom
Novice Gost črn dim nad Mariborom, v enem od vrtcev izbruhnil požar #foto

Na delu okoli 130 gasilcev, vzrok požara in škoda še nista znana

Požar je pogasilo okoli 130 gasilcev Gasilske brigade Maribor ob pomoči osmih prostovoljnih društev (PGD Studenci, Pekre, Radvanje, Razvanje, Maribor mesto, Kamnica, Pobrežje in Malečnik). Kot so nam povedali včeraj, se je do njihovega prihoda požar že dobro razvil, a so dejali, da ne pričakujejo, da bi se lahko širil. Požar so pogasili hitro, po poročanju Radia Slovenija pa je bil eden od gasilcev lažje poškodovan.

Vzrok požara in višina gmotne škode bosta znana predvidoma v ponedeljek. | Foto: bralka Vzrok požara in višina gmotne škode bosta znana predvidoma v ponedeljek. Foto: bralka

Vzrok požara in gmotno škodo pristojni še ugotavljajo. Direktorica vrtca Viktorija Kovačič je za Večer dejala, da je vrtec ob sobotah zaprt in da ne ve, kaj bi lahko bil vzrok. Po nekaterih informacijah naj bi zagorelo v kuhinji. Kovačič je stanje po požaru ocenila kot "strašno". Po njenih besedah je ostrešje objekta videti neuporabno, prav tako je vsa lesena oprema prepojena z vodo. Ko bodo vso opremo pregledali, bodo lahko ocenili, kaj je še uporabno, je povedala direktorica vrtca.

Kje bodo varovali otroke?

V vrtcu sicer trenutno poteka obsežna delovna akcija, v kateri sodeluje več kot 60 staršev in podpornikov vrtca. Po besedah Kovačičeve je bil odziv ljudi, ki so pripravljeni pomagati, neverjeten, zato so "dobili upanje, da se bo zadeva rešila".

Na kraju požara se je oglasil tudi mariborski župan Saša Arsenovič, ki je dejal, da bo občina takoj ukrepala, poiskala rešitve za sanacijo in zagotovila ustrezne pogoje za otroke v čim krajšem času. Objekt, v katerem je vrtec, je namreč v lasti občine. Direktorico vrtca je poklical tudi minister za izobraževanje Jernej Pikalo in ji ponudil pomoč. Kot je napovedal, si bo prihodnji teden prizorišče požara tudi ogledal.

V vrtcu so medtem že našli rešitev, kam bodo v prihodnjih dneh namestili otroke, ki potrebujejo varstvo. Enoto, v kateri je zagorelo, obiskuje nekaj več kot 50 otrok. Večina bo v ponedeljek in torek ostala doma, tiste, ki varstvo nujno potrebujejo, pa bodo namestili v drugi enoti vrtca. Od srede naprej bo varstvo normalno potekalo v prostorih bližnje waldorfske osnovne šole, kjer so jim zagotovili prostore, je še pojasnila Kovačičeva.

Ne spreglejte