Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 6. 2011,
16.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Hrvaška ugrabitev

Četrtek, 23. 6. 2011, 16.32

8 let

Domnevnega ugrabitelja hrvaške 17-letnice lovijo v BiH

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Notranji minister Republike Srbske v BiH, Stanislav Čađo, je potrdil, da njihove posebne policijske enote lovijo Dragana Paravinjo, ki ga na Hrvaškem povezujejo z ugrabitvijo 17-letne Antonije Bilić.

Kot je dejal, Paravinjo, ki je pobegnil v gozd, iščejo tudi s psi in helikopterji. Prijeli pa so njegovo soprogo. Čađo je potrdil, da so prijeli soprogo Paravinje, potem ko sta se zakonca z osebnim avtomobilom pripeljala na obisk k sorodniku v kraju Donja Srđevica. Milijano Paravinja so prepeljali v policijsko postajo v kraju Srbac, ki leži ob reki Savi na meji s Hrvaško. Paravinja pobegnil v gozd Hrvaški mediji so najprej poročali, da so Paravinjo prijeli v BiH, potem pa so poročali, da mu je sicer uspelo pobegniti v gozd proti planini Motajica. Policija je zdaj blokirala celotno območje.

Ključna oseba za nadaljevanje preiskave

Hrvaška policija ga išče zaradi informacij o najstnici, ki so je nazadnje videli 7. junija, ko je stopila v tovornjak, kakršnega naj bi peljal on. Poudarjajo sicer, da 43-letni Paravinja ni osumljenec, temveč je ključna oseba za nadaljevanje kriminalistične preiskave. Po forenzični analizi sledi, ki so jih našli v spornem tovornjaku in v hiši, ki jo je uporabljal na Hrvaškem, pa bodo lahko ugotovili, ali bo tudi osumljenec.

Paravinja je bil domnevno za krmilom tovornjaka zagrebške registracije, z modro kabino in belo prikolico, v katerega je menda vstopila Bilićeva, preden so za njo izgubili vsako sled. Najstnica je štopala na mostu čez reko Čikolo v zaledju Šibenika, nekaj kilometrov stran od vasi Kričke pri Drnišu, v kateri je živela.

Paravinja je živel v hiši njegovih sorodnikov na območju Obrovca, sosedje pa pravijo, da so ga nazadnje videli prejšnji ponedeljek. Med drugim naj bi pred zaposlitvijo v Zagrebu delal v Sloveniji. Hrvaški policisti so v sredo in danes preiskali celotno območje vasi, v kateri je Paravinja živel na Hrvaškem. Njegova družina pa živi v Srbiji.

V Srbiji za Paravinjo razpisana tiralica zaradi posilstva Hrvaški mediji poročajo, da je Paravinja v Srbiji obsojen za posilstvo in poskus posilstva, ter so za njim razpisali tiralico. Čađo je za HTV potrdil, da tudi v BiH iščejo Paravinjo zaradi posilstva. Mediji poročajo še, da ima menda tako hrvaško kot srbsko državljanstvo.

Ne spreglejte