TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 7. 2010,
16.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 7. 2010, 16.43

8 let

Nekdanja uprava Intereurope brez razrešnice za leto 2009

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanja uprava Intereurope, ki so jo sestavljali Andrej Lovšin, Zvezdan Markežič in Ondina Jonke, na skupščini družbe ni dobila razrešnice za delo v letu 2009.

V skladu s predlogom uprave so razrešnico prejeli predsednik uprave Ernest Gortan, Marko Jazbec, ki je bil v upravi od junija do novembra lani, in nadzorni svet družbe.

Proti vsem trem vložena odškodninska tožba Po mnenju predsednika nadzornega sveta Bruna Koreliča je nepodelitev razrešnice bivši upravi razumljiva, glede na to, da je bila proti vsem trem vložena tudi odškodninska tožba. Da je bivša uprava prekoračila pooblastila in kršila svoje obveznosti, je po njegovem evidentno tudi iz tožbe zoper bivši upravi, ki jo vodi odvetniška pisarna Kozinc.

Osnovni kapital bi se povečal za 16 milijonov evrov Delničarji so sprejeli vse predloge za spremembe statuta. Med drugim je bil sprejet tudi sklep, ki upravo pooblašča za izdajo novih delnic za vložke. Z dokapitalizacijo, ki bi jo uprava izvedla v prihodnjih petih letih, bi se osnovni kapital družbe povečal do višine polovice obstoječega osnovnega kapitala oziroma za dobrih 16 milijonov evrov.

Družba potrebuje svež kapital Glede na zadolženost in težave finančne narave Intereuropa čim prej potrebuje svež kapital, je pojasnil Korelič. Kdaj natančno bi dokapitalizacijo izpeljali, zaenkrat še ni določeno.

Delničarji so se seznanili še z letnim poročilom koncerna Intereuropa za leto 2009, skupaj z mnenjem revizorja in pisnim poročilom nadzornega sveta o preveritvi sestavljenega letnega poročila za lansko leto. Seznanili so se tudi s prejemki članov nadzornega sveta in uprave, ki so jih za opravljanje nalog v družbi prejeli v preteklem poslovnem letu.

Skupščina se je seznanila še z imenovanjem članov nadzornega sveta - predstavnikov zaposlenih. Maksimilijanu Babiču, Neviji Pečar in Ljubu Kobaletu je bil mandat v nadzornem svetu podeljen novembra lani za obdobje štirih let. Delničarji so se seznanili še z izvršitvijo sklepa skupščine, ki je potekala septembra lani, o vložitvi tožbe za povrnitev škode. Uprava družbe je tožbo proti nekdanjim članom uprave Andreju Lovšinu, Ondini Jonke in Zvezdanu Markežiču vložila januarja letos.

Ne spreglejte