Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 12. 2014,
9.10

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

čistoča ženske ženske

Petek, 19. 12. 2014, 9.10

8 let, 3 mesece

Ženske imajo rade čist avto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Daj, prosim, pomagaj mi očistiti avto," je dejala z nežnim glasom, ki ga je spremljal pogled mladega telička. Šele ko sem odprl prtljažnik, sem ugotovil, čemu atipična ponižnost.

Ženski odnos do jeklenih konjičkov je poln nasprotij. Večina jih redno zatrjuje, da se na avtomobile ne spozna. Ta samodiagnosticirana nevednost traja točno do trenutka, ko se med čakanjem na semaforju poleg ustavi avto, dražji od 50 tisočakov, biserno bele barve in izdatne moči. Takrat kot Esmeralda vse spregledajo in mirne vesti komentirajo, kako je ta "BMW serije 6 s 400 'konji' nekaj, kar bi imela takoj in kar bi ustrezalo njenemu imidžu". Zunanjost je eno, povsem drugačen odnos imajo dame do notranjosti avtomobila. Ta daje slutiti, da se je dama ravnokar vrnila s tekmovanja Camel Trophy, ki ga je v celoti odpeljala z odprtimi okni.

Ne pretirano groba posplošitev veleva, da je za ženske vsak avto pravzaprav avtodom. Medtem ko je za moške predvsem vozilo in podaljšek nečesa, sodeč po notranjosti pri ženskah združuje vsaj otroško sobo, menzo, garderobo, skladišče in pisarno. Od sprednjega dela do prtljažnika se najde toliko različnih predmetov, da so dame v vsakem trenutku pripravljene na daljši dopust – ne glede na letni čas ali destinacijo.

Snažnost notranjosti avtomobila je pri tipični ženski podobna tisti v njihovih torbicah – notri najdeš vsaj drobiž, račune in listke od garaž, različne embalaže, šminke, žvečilne gumije, nekaj kablov za mobitel, strgano najlonko (ali dve) ter kakšno vizitko. Če se vam mogoče kdaj zgodi, da je vaša dama kaj založila in česa ne najde (vem, to se vam nikoli ne dogaja), je skoraj gotovo, da se to skriva v avtu.

A šele ko prideš do prtljažnika, se začne pravi šok. Ta je videti, kot da je tam nekdo tri mesece živel in se nenapovedano odselil. Tam še poleti najdeš krtačo za čiščenje snega in pozimi japonke ter zgornji del kopalk (ter seveda obvezne tri pare rezervnih pet, ki nadomeščajo smrekico na vzvratnem ogledalu). Zdaj vsaj vem, zakaj dame na mejnih prehodih vedno sugerirajo kakšen je pravilen odnos do carinika, saj trepetajo, da bi se ta zazrl v prtljažnik in vprašal, ali mora kaj prijaviti.

Ne spreglejte