Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 8. 2014,
14.47

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 26. 8. 2014, 14.47

8 let, 4 mesece

Skrivnostne razsežnosti ženskih torbic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Poglej v torbico, mislim, da so tam," je dejala soproga, ko sem jo vprašal, kje so ključi.

Srednje globok poseg v intimno atmosfero njene trenutno najljubše (seveda sem v torbico segel miže, ker sem se bal, da me bo kaj ugriznilo) je razkril vse prej kot iskani predmet. V skrivnostnem in moškim očem skritem zavetju torbice se je uležal na pol zaužit in tesno zavit kebab. Prepovedana dežela Damska torbica je za moške prepovedana in zelo oddaljena, celo mitološka dežela, o kateri obstaja veliko govoric, a malo potrjenih dejstev. Vemo, da so različnih barv in oblik, da jih ni nikoli dovolj ter da niso poceni. A pri posledici njene osnovne funkcije – dejstvu, da torbica nekaj vsebuje – se za nas konča. Logika veleva, da gredo notri nujnosti – ključi, denarnice, mobilnik. A to je le skromen začetek. Multipraktik V povprečju jih imajo ženske v zbirki vsaj 6, a mnoge so ta svoj fetiš razvile do galerijskih proporcev – raziskava v Angliji je razkrila, da ima okoli 3 odstotke žensk prek 100 teh nepogrešljivih modnih dodatkov. A ženska torbica ni le modna izjava. Je multipraktik, v katerem se poleg naštetih nujnih predmetov skriva še najmanj drogerija, lekarna, mini shramba, salon za vedeževanje, tehnični oddelek veleblagovnice in skladišče tolažilnih nagrad za male in ne tako male otroke. Povprečna ženska torbica bojda tehta 2,35 kilograma. To pušča vsaj še kakšen kilogram in pol manevrskega prostora za barvito zapolnitev torbične kapacitete.

Preživetveni paket Varnostni nasveti stevardes na letalu so vsaj za dame popolnoma zgrešeni. Maska s kisikom, zasilni izhod, položaj za pristanek in podobne modrosti. Za dame bi bil dovolj en nasvet – "držite se torbice", saj se v njej skriva več kot dovolj pripomočkov za večtedensko preživetje v divjini.

V povprečni damski torbici se namreč znajdejo vsaj naslednji artikli: šminka, druge bojne barve za na obraz, cigareti, piromanska zbirka vžigalic in vžigalnikov, različna hladna orožja (pilica za nohte, škarjice), vsaj dva nedelujoča kemična svinčnika, steklenička vode, krtača za lase, sončna očala, polnilec za telefon, uhani, ki so izginili pred pol leta, zmečkana vizitka iz davnega nočnega pohoda, kup potrdil o plačilu, kupon za brezplačno masažo, otrokova nogavica (ena), tablete (kontracepcijske in proti glavobolu), žabe (strgane), nogavice (nošene), krema za roke, osvežilni robčki, gordijsko zavozlane slušalke in ovitek od žvečilnih. Seveda torbice vedno žvenketajo kot novoletne jelke, saj se v njih skriva toliko drobiža kot v igralnem avtomatu.

Ko torbica ni dovolj Torbica pa zadnje čase očitno ni dovolj. Sprememba delovnih navad pomeni, da so dame otovorjene kot padalci. Družbo primarni torbici dela vsaj še ločena torba za prenosnik ter najcenejši a hkrati najbolj nepogrešljivi del prtljage – papirnata vrečka, v kateri so rezervni čevlji (beri: balerinke ali nekaj drugega brez pete za v pisarno) in kos sadja. A Murphy ne počiva niti pri torbicah – ključi in osebni dokument ponavadi izostanejo.

Ne spreglejte