Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 11. 2013,
12.29

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 7. 11. 2013, 12.29

8 let, 4 mesece

Seks za (ne)sramno bogate

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zopet smo v času, ko se delajo bilance in lestvice najbogatejših prebivalcev te in one države, med drugim tudi naše čudovite pohujšane doline.

Vzporedno s tem lahko v mnogih analognih in digitalnih publikacijah preberemo o tem, kako drage avtomobile ti ljudje vozijo, kako velike jahte imajo, kam hodijo na počitnice in koliko zapravijo za obleke. Glede na vsoto denarja jim je na voljo vse in povsod. Tudi na področju tehnologije. Tudi nišne, tiste, ki pripomore k animaciji intimnih užitkov. Kaj so diamanti, Gucci in LV industrije teh stimulativnih pripomočkov? In kako smo prišli do njih?

Začaran krog Navzlic kupu klasične literature na temo razvojnega cikla tehnologije in prevzemanja te na strani uporabnika sodobna zgodovina kaže, da gre vsaka tehnologija skozi štiri razvojne stopnje. Prvo zaznamuje legitimna potreba po neki tehnološki izboljšavi – npr. rokavice iz dovolj čvrstega a dovolj tankega materiala za medicinske operacije. Druga stopnja – izumi se nek material – lateks, – ki se nato izboljša do stopnje, da je primeren za izdelavo produkta, ki zadovolji prej nastalo potrebo. V tretji stopnji človek to tehnologijo izpopolni za namene vojske – na lateksu na primer temeljijo tanka nekatera barvila za različno strelivo/granate. In nato zadnja, "najvišja" stopnja – človek izvirno tehnologijo izkrivi in preoblikuje do stopnje, da izdela bolj ali manj strašljive intimne igrače – lutke, kostume, podaljške, okraske in druge nepogrešljive strastne elemente.

Z igro do sreče Lateks ni edini primer – roboti, komunikacijske tehnologije, tkanine, celo (Merkur dobi povsem drug prizvok) nekatera povsem običajna orodja, ki jih sicer uporabljamo za drugačne izboljšave – so se v večji ali manjši meri znašli na seznamu uporabnikov, ki jim je naravni domet pač dolgočasen in nezadosten. Kar ni nujno slabo. Raziskovalci na Centru za promocijo spolnostnega zdravja iz Indiane so nedavno analizirali odnos parov in posameznikov do seks igrač in ugotovili, da je ta presenetljivo pozitiven. Pari, ki si začinijo spalnične aktivnosti na ta način, so po zaključku te raziskave srečnejši in imajo polnejša spolna življenja.

Solo igra Vsaka panoga pozna ekstreme in zmore ponudbo prestižnih in nesramno dragih izdelkov. Industrija seks dodatkov in igrač ni pri tem nobena izjema. In tudi tu, blagovna znamka nekaj velja. Little steel tonight je klasičen dildo iz prestižnega odraslega butika Jimmy Jane, ki pa je podpisan s strani frontmana skupine Eurythmics (Dave Stewart). Povezave sam ne vidim, a baje embalaža vključuje tudi "trzalico" za kitaro, kjer mi je povezava še bolj tuja. Razen če je to simbol za daljšo solažo. Za skromna dva tisočaka, seveda.

Težka industrija Prepričan sem, da kupec izdelka z bombastičnim imenom (res, petica za ustvarjalnost) The Shockspot Robotic Fucking Machine tega ni naročil po pošti. Prevelika embalaža, če ne drugega. Samoumevna mehanska naprava, ki združuje mehaniko in klasične spolne pripomočke, je v oglaševalskih materialih opisana tako brutalno, da si ne upam citirati. Naj dodam le, da se poveže z osebnim računalnikom prek katerega je možno celotno zadevo upravljati. Brez romantike, a z veliko tehnike – za približno enak znesek kot zgornja solaža. Nekaj podobnega je takisto zveneči Trillhammer, ki združuje udobje in stil retro-oblikovanega stola in eksplozivnost hidravličnega kladiva, zabeljenega s podaljškom. Lepe tri tisočake ameriških zelencev "tehta" tale nov kos pohištva, ki ga bo težko skriti pred obiski in še težje razložiti, ko bodo starši prišli na priložnostno kosilo.

Resnična resničnost Še bolj strašljivi in sorodnikom nerazložljivi so izdelki Realdoll. Kot že ime pove, gre za neznansko življenjske lutke, različnih polti, lasnih dolžin, barv in stilov. Najbolj interesantna struktura – oglašujejo namreč, da lutke vključujejo "gel implantante v prsnem in zadnjičnem delu". Torej nekaj, s čimer dame različnih starosti operativno dopolnjujejo svoja telesa. Ha! Lutka je cenejša! In imajo lutke obeh spolov! Logično vprašanje vsakega potencialnega lastnika pa je – kam to pospraviš – v omaro z metlami ne gre, klet je predaleč, na balkonu pa tudi ne more počivati, saj utegne sosedu izzvati zavist.

Zlato je večno Medtem ko je nedavno medije razburila novica, kako si je Rihanna privoščila nesramno drag vibrator, bi si dama lahko omislila tud kaj dražjega. "Sliši" na ime INEZ, trži se pod ambicioznim sloganom "opredmeteno poželenje" in vas zaradi 24-karatne zlate prevleke olajša za 13.500 dolarjev. Pa naj še kdo reče, da denar ne more kupiti ljubezni.

Viri : Vice.com, Livescience.com, jimmyjane.com, realdoll.com, lelo.com

Ne spreglejte