Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 4. 2014,
14.31

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 18. 4. 2014, 14.31

8 let, 1 mesec

Gremo na kavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kava. Slovenci je spijemo malce pod 6 kilogrami letno na prebivalca oziroma 2,3 skodelice dnevno. Ne glede na to, česa se lotimo, se zdi, da je to lažje, če gremo na kavo.

Univerzalni izgovor Kava kot kava. Topla pijača različno kakovostnega okusa, ki variira od orgazma v skodelici do grenkega ostanka neznanega izvora. Za nekatere je predpogoj za delovanje osnovnih vitalnih funkcij, spet za druge zanesljivo odvajalno sredstvo, ki ne razočara. A za vse prvovrstni in univerzalni izgovor za vrsto aktivnosti. Kava kot socialni lubrikant Da razčistimo - vsaj v polovici primerov, ko "gremo na kavo" - ne pridemo tej niti blizu. Vseeno dosežemo najpogostejši motiv, ki se skriva za to frazo - druženje in čvekanje. V bistvu si fraza zasluži slovarsko umestitev - če te kdo povabi na kavo, je skoraj gotovo, da kave niti ne pije, temveč da si želi zgolj čvekati v okolju, ki ni tisto, v katerem je bilo izraženo vabilo. Torej - kava je druženje nekje drugje in čvek. Kava presenečenja Izziv s povabilom na kavo je tudi ta, da pravzaprav nismo vedno prepričani, kaj sledi. Za asertivne in duševno zdrave odrasle je kava kava. A teh v naši neposredni bližini včasih ni veliko, zato se za povabilom na kavo lahko skriva romantični zmenek, neskončna runda opravljanja, prošnja za posojilo ali razkritje dolgo varovane skrivnosti, da je vaš prijatelj pravzaprav prijateljica (ki to sicer zelo dobro skriva).

Kava s skritim motivom Treba se je zavedati, da ne glede na ozadje kave pogosto ne ostane pri kavi. Pogosto smo namreč priča, da ta kava neopazno mutira v irsko kavo, od katere pot do neoporečne žlahtnejše kapljice ni ravno dolga. Tovrstne kave se pogosteje kot ne končajo na hitri prehrani ob drobnih urah in nato izdatno količino -jasno - kave naslednje jutro.

Fer plej Da bi družba delovala še bolj učinkovito in z manj nesporazumov, ki izhajajo iz številnih kav, bi potrebovali jasno denominacijo, kaj pomeni vabilo na kakšno pijačo v določenem delu dneva. Če te nekdo vabi na kavo ob osmih zvečer - vzemi kondom. Povabilo na pivo v petek ob treh - pokliči domov, da se vrneš v nedeljo. Jasna pravila za vse vpletene in naključne mimoidoče.

Ne spreglejte