TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2009,
19.10

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2009, 19.10

8 let, 1 mesec

Iztok Čop zaradi nasprotovanja opozicije ni častni občan Radovljice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Eden najuspešnejših slovenskih športnikov, veslač Iztok Čop, kljub predlogu župana Radovljice, da Čop postane častni občan, v naziv ni bil imenovan.

Predlogu so namreč nasprotovali člani opozicijskih strank. Čop nad izidom ni razočaran, a se boji, da rezultat kaže na z osebnimi predsodki omejeno delovanje radovljiške opozicije. "Imenovanje častnega občana je postalo politično vprašanje" Radovljiški župan Janko S. Stušek takšen izid glasovanja občinskega sveta obžaluje, saj meni, da je imenovanje častnega občana postalo politično vprašanje, kar je sporočil tudi neposredno Iztoku Čopu. Ocenjuje, da je Čop žrtev politike absolutnega nasprotovanja opozicije, saj nihče ne oporeka njegovim nespornim športnim dosežkom in osebnim kvalitetam.

"V postopku priprave predloga ni naredil nobene napake in je upošteval občinski odlok o priznanjih," je zapisano v sporočilu za javnost občine. Komisija občinskega sveta za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki je pristojna za sprejem predlogov za občinska priznanja, je predlog po navedbah župana letos obravnavala štirikrat. Temu pa nasprotujejo v občinskem odboru SDS, kjer navajajo, da sta bili sklicani le dve seji komisije.

Prezelj: Čop je še premlad za najvišje občinsko priznanje Kot piše Delo, se predsednik občinskega odbora SDS Zvone Prezelj zaveda, da so s takšno odločitvijo "naredili veliko škodo občini, Iztoku Čopu in navsezadnje vsem športnikom," ter poudaril, da je Čop še premlad za najvišje občinsko priznanje. "In to kljub temu, da je Čop svoje športne dosežke kronal z največjim športnim priznanjem - olimpijskim zlatom," navaja časnik. Sicer pa je radovljiška opozicija vložila svoj predlog za častnega občana občine; po poročanju Gorenjskega glasa je za častnega občana predlagala znanstvenika Dušana Petrača.

Čop: Verjel sem, da je kandidatura pogojena z dosežki Iztok Čop je v svojem pismu županu med drugim napisal, da je v kandidaturo za častnega občana občine pristal, ker je verjel, da je ta pogojena z dosežki, "ne pa s politično omejenostjo in nezmožnostjo videti preko lastnih vrtičkov, predvsem 'vodilne' stranke občinske opozicije. V svojem 'poslu' sem dosegel vse, kar se je doseči dalo, in to s poštenim bojem ter z odprtimi kartami," še pojasnjuje Čop. Ob tem dodaja, da bi si v prihodnje želel, da bi bili občinski svetniki pri odločanju v za občino in njene občane pomembnih stvareh sposobni preseči svoje ideološke ovire v dobrobit njenega razvoja.

Ne spreglejte