TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 6. 2008,
20.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 6. 2008, 20.02

8 let

Italijanski minister: Brez tolerance za nezakonite priseljence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novi italijanski notranji minister Roberto Maroni je zatrdil, da bo imela vlada v boju proti nezakonitemu priseljevanju "ničelno toleranco".

"To je naš cilj in zagotavljam vam, da ga bomo dosegli," je dejal Maroni, sicer član desnosredinske vlade Silvia Berlusconija, na strankarskem zborovanju Severne lige v Pontidi. "Glasba se je z nami v vladi spremenila" "Obtožujejo nas, da smo postali rasistična in ksenofobna država. To so bedarije, ki jih govorijo tisti, ki ne želijo sprejeti dejstva, da se je glasba z nami v vladi spremenila," je še dejal Maroni. "Nikoli ne bomo nikoli niti za milimeter popustili na področju varnosti in federalizma," je Maroni zagotovil zbrani množici strankarskih privržencev. Varnost je po njegovih besedah "sveta pravica poštenih državljanov, ki želijo živeti v miru in v svojih domovih brez strahu, da bi tja kdo vlomil." "V vladi smo zdaj mi, ki bomo popravili škodo, narejeno v minulih dveh letih," se je še obregnil ob prejšnjo levosredinsko vlado Romana Prodija. "Italijanska levica nas zaj... " "Italijanska levica nas zaj... Če mi nekaj naredimo, ni prav, če to naredijo drugi, pa je v redu," je nadaljeval Maroni in pojasnil, da je nezakonito priseljevanje npr. v Franciji kriminalno dejanje že 15 let, podobna pravila pa veljajo tudi v Veliki Britaniji in Nemčiji, kjer "so jih uvedli Schröderjevi socialisti in Zeleni".

Napolitano je Italijane posvaril pred nestrpnostjo Italijanski predsednik Napolitano pa je izrazil zaskrbljenost zaradi "naraščanja nestrpnosti in uporništva proti demokratičnim odločitvam" v državi. V izjavi pred državnim praznikom je zato državljane in ustanove pozval, naj skupaj pomagajo ustaviti nazadovanje države.

"Ne morem zamolčati svoje zaskrbljenosti ob naraščanju pojavov, ki predstavljajo zanikanje naših ustavnih načel in vrednot; pojavov nestrpnosti in nasilja vseh vrst, nasilja nad varnostjo državljanov, njihovega življenja in premoženja, nestrpnosti in nasilja nad tujci, politične nestrpnosti in nasilja, neobčutljivosti in uporništva proti legitimnim odločitvam demokratične države," je v sporočilu ob 2. juniju, dnevu republike, zapisal Napolitano.

"Vse državljane in ustanove... pozivam, naj v splošnem interesu naredijo, kar je v njihovi moči, za preprečitev vsakršnega nazadovanja v tej naši Italiji, kjer so še vedno žive najgloblje zgodovinske tradicije in humanistične korenine. Skupaj zgradimo okolje medsebojnega spoštovanja v svobodi in zakonitosti, izkoristimo velike zaloge velikodušnosti in dinamičnosti, ki jih ima Italija," je predsednik Napolitano še pozval državljane.

Ne spreglejte