TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2009,
9.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 10. 2009, 9.11

8 let

Fakultete so odprle vrata v novo študijsko leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Približno 23.260 brucov je prvič sedlo v študijske klopi, od tega jih okoli 14.000 študira v Ljubljani. Bruce so pozdravili tudi na osrednji prireditvi na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Tudi letos največ študentov študira ekonomske in poslovne vede, pravo, strojništvo in zdravstveno nego. Večje število mest je v tem študijskem letu razpisanih tudi za humanistiko in storitve.

Za vpis v prvi letnik razpisanih skoraj 40.000 mest Sicer pa je bilo za to študijsko leto na javnih in koncesioniranih visokošolskih zavodih razpisanih skoraj 40.000 mest za vpis v prvi letnik. Od tega je bilo 27.255 mest razpisanih za dodiplomske študijske programe, 8743 za študijske programe druge stopnje in 3142 za doktorske študijske programe.

Pozdrav brucom na Prešernovem trgu Ob uradnem pričetku študijskega leta je ljubljanska univerza skupaj z Mestno občino Ljubljana in Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU) organizirala osrednjo prireditev na Prešernovem trgu v Ljubljani.

"Dobrodošli v najlepšem mestu na svetu" Zbrane bruce in študente je na prireditvi z zdaj že pregovorno dobrodošlico "v najlepšem mestu na svetu" nagovoril ljubljanski župan Zoran Jankovič. Podravil jih je tudi novi rektor ljubljanske univerze Radovan Pejovnik. Movopečene študente so ob začetku študijskega leta pozdravili tudi vsi dekani ljubljanskih fakultet, seveda pa ni šlo niti brez študentske himne.

Odstotek rednih študentov se povečuje Sicer pa podatki državnega statističnega urada kažejo, da se odstotek rednih študentov povečuje. V preteklem študijskem letu je bilo v redni način študija vpisanih 78 odstotkov vseh vpisanih študentov, medtem ko je bilo pred petimi leti rednih študentov 72 odstotkov, pred desetimi leti pa 70 odstotkov vseh vpisanih študentov.

Ne spreglejte