Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 3. 2013,
11.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 25. 3. 2013, 11.43

8 let

Masters of dirt cirkus se vrača v Ljubljano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po enem letu se v ljubljanske Stožice znova vračajo motoristični kralji višav, ki z vratolomnimi, a atraktivnimi skoki navdušujejo ljubitelje po vsej Evropi. Podarjamo vstopnice.

Masters of dirt že tretjič v Ljubljani

Ljubitelji motociklov, še posebej tiste vrste, ki se dobro znajdejo v prahu in na zahtevnem terenu, že prav dobro poznamo gostovanje skupine športnikov, ki svoje vragolije na motorjih ob huronskem navdušenju nas gledalcev izvajajo visoko pod stropom stožiške dvorane.

Legenda FMX-a Edgar Torronteras Garcia

Tudi tokrat bo z nami svetovna zvezda FMX-a, Španec Edgar Torronteras Garcia, ki že vse od leta 1994 nadgrajuje svoje znanje in navdušuje občinstvo po vsem svetu. Oglejte si kratek intervju, v katerem nam je Edgar povedal nekaj dejstev o sebi in o prostem slogu motokrosa.

Neustrašno bosta svoja štirikolesnika pod strop zapodila Jon Gutter in "naš" Aleš Rozman, s katerim smo že posneli skok iz strehe Tuševega centra v Celju.

Zapoditi se proti tri in večmetrski skakalni rampi in poleteti v višino strehe normalne dvonadstropne hiše, poleg pa še vratolomno izpeljati salto nazaj, vmes pa se postaviti še malce na glavo je za nas, navadne smrtnike, praktično nepredstavljivo. Čaka pa nas še pristanek na natanko določenem mestu. Ker če ne, potem … Pred kratkim je svojo pot končal Japonec – samuraj Eigo Sato, ki je premalo rotiral skok in tragično obležal z zlomljenim tilnikom. Člani uredništva Avtomoto se mu v spomin poklanjamo.

Freestyle motokros ni le igra ali šov, v ozadju so ure, tedni in leta trdega dela in trdih pristankov. Le najboljšim uspe priti do množice, ki fanatično vzklika in spodbuja gladiatorje, da skočijo še višje in naredijo še korak naprej od nemogočega.

Trinajstletnik in nagajive Fuel girls

Trinajstletnik, ki se z ramo ob rami bori z veliko starejšimi in izkušenejšimi FMX-jezdeci, je čeh Matej Cesak. Sam zase pravi, da je, že preden je dobro shodil, znal voziti motocikel. Je češki prvak v motokrosu v razredu do 50 kubičnih centimetrov, lani je doživel grd padec in si polomil lepo število kosti, ampak se ne da. Talenta mu ne manjka, uspehi pa pridejo, če si dovolj vztrajen in si jih zares želiš, vsaj tako pravi on.

Alastair Sayer, Patrick Guimez, Kai Haase so še imena nekaterih nastopajočih z motocikli za motokros, Jostein Stenberg se bo pod streho stožiške dvorane zapodil kar s snežnimi sanmi, gledalce pa bodo animirali še BMX- in MTB-kolesarji in pa, seveda in nikakor ne zadnje, dekleta z imenom Fuel girls.

Prav ta dekleta so kriva, da včasih zamudimo odlično izveden skok in nevaren pristanek. Bruhajo ogenj in se zvijajo kot sirene, ki privabljajo gusarje k čerem, človek bi jim še sam nasedel in se zapodil naravnost v čeri ali pa se s polnim plinom zapeljal na "vzletno rampo", samo da bi bil lahko potem v njihovi družbi. Pretiravamo? Pridite v ponedeljek, 1. aprila, v ljubljansko dvorano Stožice in preverite, ali smo pretiravali ali ne.

Ne spreglejte