Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 7. 2017,
10.57

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

gorivo MOL PR članek

Ponedeljek, 17. 7. 2017, 10.57

6 let, 5 mesecev

Pripravljeni na pot

Oglasno sporočilo
mol

Vsako leto komaj čakamo oddih, da si napolnimo baterije, odklopimo obveznosti in se nadihamo svežega morskega zraka. Poletna sezona pa je tudi sezona zastojev, saj takrat po naših avtocestah poteka počitniška selitev sprostitve željnih turistov, hkrati pa je poletje pogosto tudi čas obnovitvenih del. Zato je dobro, da se na pot odpravite pripravljeni in da je na pot pripravljeno tudi vaše vozilo.

Preden se odpravite na dolgo pot, polni pričakovanj o vaši izbrani destinaciji, kulinaričnih užitkih, sprostitvi in zabavi, ne pozabite na nekaj formalnosti, ki vam lahko hitro pokvarijo vaš težko pričakovani dopust. Najprej preverite veljavnost vaših osebnih dokumentov in dokumentov vseh vaših sopotnikov ter zavarovanja, še posebej če se odpravljate v tujino. Prav tako pa pred potjo ne pozabite posebne skrbi nameniti tudi svojemu jeklenemu konjičku.

Obisk servisne delavnice je več kot dobrodošel, saj vas še pred potjo opozori na morebitne težave, ki se lahko pojavijo na vozilu med potjo. Ne samo da vam takšne težave na poti povzročijo dodatne stroške, tudi z vidika varnosti vas in vaših sopotnikov ter preostalih udeležencev v prometu je izredno pomembno, da na pot odidete samo z brezhibno delujočim vozilom. Pregled vozila pred potjo naj, če se ne odpravite v servisno delavnico, vsekakor vsebuje najmanj pregled količine motornega olja in drugih tekočin, delovanje svetlobnih luči, tlaka v pnevmatikah in njihove obrabljenosti, delovanje klimatske naprave, vizualni pregled vozila z identifikacijo mogočih poškodb ter pregled stanja obvezne opreme v avtomobilu (varnostni trikotnik, komplet nadomestnih žarnic, komplet prve pomoči, varnostno-odsevni telovnik).

mol | Foto:

Pred odhodom ne pozabite preveriti tudi količino goriva v rezervoarju, gorivo pa lahko dotočite tudi na bencinskih servisih na vaši poti. V Sloveniji je voznikom na voljo že 46 bencinskih servisov MOL, ki vam zagotavljajo prijeten postanek na vaši poti. Široka ponudba osvežitve v prijetnih ambientih bencinskih servisov MOL vključuje odlično kavo in prigrizke, da boste lažje nadaljevali svojo pot. Prav tako pa ponudba vključuje tudi bogato paleto dodatnih storitev in izdelkov za vaše vozilo.

Junija je Skupina MOL predstavila tudi novo generacijo goriv MOL EVO, ki so vam že na voljo na vseh bencinskih servisih MOL po Sloveniji. Prenovljena goriva EVO vsebujejo specialni paket dodatkov, ki odstranjujejo obloge in ščitijo motor pred korozijo ter nadaljnjim nastajanjem oblog. Posledično se zagotovi tudi boljše izgorevanje. Vsi učinki vodijo k boljšemu delovanju motorja ter manjši porabi goriva, redna uporaba pa podaljšuje tudi življenjsko dobo motorja.

Kdaj in kje se bo vozilo po polžje?

Največ možnosti, da obtičite v koloni, imate zagotovo ob sobotah, ko se velik del dopustnikov vrača domov ali pa šele odpravlja proti cilju. Letos bodo najbolj obremenjene sobote, 15., 22. ter 29. julija in 5., 12. in 19. avgusta. Velika verjetnost zastojev je tudi ob petkih pozno popoldne in zvečer ter ob nedeljah v smeri Italije in Avstrije.

Poleg klasičnih žarišč zgoščenega prometa na ljubljanski obvoznici in primorki, kjer lahko gnečo zaobidete po regionalnih poteh, nas letos velikokrat presenečenja čakajo še na mejnih prehodih. Med najbolj obremenjenimi so istrski prehodi Dragonja/Kaštel, Sečovlje/Plovanija in Sočerga/Požane ter tranzitna prehoda med Ljubljano in Zagrebom - Obrežje/Bregana ter Gruškovje/Macelj med Mariborom in Zagrebom. O manjših prehodih velja premisliti takoj, ko se predviden čas vstopa ali izstopa iz države poveča na več kot pol ure. Poleg zastojev na cesti zaradi gneče se je pred potjo dobro pozanimati tudi o gradbenih delih na avtocesti.

mol | Foto:

Natančne prometne informacije so klik stran

Pravočasne prometne informacije najdete na spletni strani AMZS, na spletni strani hrvaškega avtokluba HAK in prek spletnih strani in aplikacij Google Zemljevidi ter Here Zemljevidi. V Sloveniji sta se ponudnikom aplikacij realnih prometnih informacij pridružila še AMZS in DARS Traffic+, ki spremljata promet le na našem cestnem omrežju.

Pripravljeni na pot in varno vožnjo vsem, ki se boste v prihodnjih tednih odpravili na dopust!

Nagradna igra je zaključena gorivo vožnja promet cesta počitnice | Foto:

Izžrebali bomo tri nagrajence. Vsak od njih bo prejel eno od naslednjih nagrad:

1. nagrada: gorivo MOL EVO v vrednosti 1.000 evrov ter wellness za voznika in vozilo - vikend paket razvajanja za dve osebi in wellness paket razvajanja za vozilo nagrajenca na bencinskih servisih MOL

2. nagrada: gorivo MOL EVO v vrednosti 300 evrov in wellness za jeklenega konjička - paket razvajanja za vozilo nagrajenca na bencinskih servisih MOL

3. nagrada: gorivo MOL EVO v vrednosti 50 evrov in wellness za jeklenega konjička - paket razvajanja za vozilo nagrajenca na bencinskih servisih MOL

Ne spreglejte