Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
28. 2. 2019,
6.50

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,06

1

Natisni članek

Volvo Polestar Avtosalon Ženeva 2019 električni avtomobili

Četrtek, 28. 2. 2019, 6.50

5 let, 3 mesece

Polestar 2 bo imel 500 kilometrov dosega po WLTP

Nova "Volvova" limuzina, končno pravi tekmec Tesle?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,06

1

Polestar 2 | Polestar 2 bo v serijsko proizvodnjo vstopil prihodnje leto. | Foto Polestar

Polestar 2 bo v serijsko proizvodnjo vstopil prihodnje leto.

Foto: Polestar

Volvo predstavlja drugi model svoje podznamke Polestar, ki bo ponujala električne avtomobile. Model polestar 2 je neposreden tekmec tesle 3, saj gre za premijski električni avtomobil z relativno dostopno ceno.

Polestar razkriva svoj prvi velikoserijski električni avtomobil, ki ga bodo začeli na Kitajskem izdelovati prihodnje leto. Premierno ga bodo razkrili na avtomobilskem salonu v Ženevi in ga nato letos pokazali še na več lokacijah po vsem svetu.

To je 11-palčni zaslon na dotik. Osnova infozabavnega sistema bo Googlov operacijski sistem Android. | Foto: Polestar To je 11-palčni zaslon na dotik. Osnova infozabavnega sistema bo Googlov operacijski sistem Android. Foto: Polestar Do zdaj najresnejši (skoraj serijski) tekmec Tesle

Avtomobil bo v Evropi najprej na voljo v Nemčiji, Veliki Britaniji, na Nizozemskem, Norveškem, Švedskem in v Belgiji. Polestar 2 ima štirikolesni motor in sistemsko moč okrog 300 kilovatov ter 660 njutonmetrov navora. Do 100 kilometrov na uro pospeši v manj kot petih sekundah, uradni doseg po standardu WLTP pa bo 500 kilometrov. Kapaciteta baterije znaša 78 kilovatnih ur.

V notranjosti se avtomobil ponaša z 11-palčnim zaslonom na dotik. Volvo je potrdil, da bo to njihov prvi avtomobil z infozabavno platformo na osnovi Googlovega Androida. Tako bo imel na voljo tudi vse njihove aplikacije.

V Evropi zanj vsaj 40 tisočakov

V Evropi bo na voljo od 39.900 evrov naprej, cena tako imenovane različice Launch Edition bo 20 tisoč evrov dražja. Avtomobil bo tako nekoliko cenejši od Teslinega modela 3, ki je najočitnejši neposredni tekmec na avtomobilskem trgu.

Polestar želi letno prodati več kot sto tisoč električnih vozil, kar bi jim lahko uspelo v od petih do sedmih letih. Model polestar 1 je bil 155 tisoč evrov vreden priključni hibrid, ki pa jih bodo v treh letih izdelali le 500. Naslednji model Polestarja s številko 3 bo športni terenec.

Polestar želi letno izdelati več kot sto tisoč električnih avtomobilov, model 2 pa bo njihov prvi prodajni adut. | Foto: Polestar Polestar želi letno izdelati več kot sto tisoč električnih avtomobilov, model 2 pa bo njihov prvi prodajni adut. Foto: Polestar

Polestar 2 | Foto: Polestar Foto: Polestar

Polestar 2 | Foto: Polestar Foto: Polestar

Ne spreglejte