Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
1. 12. 2017,
7.12

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

električni avtomobili Madžarska

Petek, 1. 12. 2017, 7.12

6 let, 5 mesecev

Korejci z naložbo v Madžarsko: Tovarna avtomobilskih baterij za 650 milijonov evrov

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Južnokorejsko podjetje SK Inovation bo na Madžarskem gradilo novo tovarno baterij za električne avtomobile, ki bo namenjena povpraševanju evropskih proizvajalcev. Vrednost naložbe je okrog 650 milijonov evrov.

Največja tovarna SK Inovation v Južni Koreji ima trenutno letno kapaciteto 1,9 gigavatne ure, kar je bistveno manj od načrtovane proizvodnje v novi evropski tovarni. | Foto: Reuters Največja tovarna SK Inovation v Južni Koreji ima trenutno letno kapaciteto 1,9 gigavatne ure, kar je bistveno manj od načrtovane proizvodnje v novi evropski tovarni. Foto: Reuters

Kako Madžari z Mercedesom blizu Slovenije gradijo zgodbo o uspehu #video


Baterijske celice iz Madžarske v nove električne mercedese

Korejci bodo začeli tovarno graditi prihodnje leto, proizvodnjo baterij pa bodo predvidoma začeli v začetku leta 2020. Tovarna bo lahko letno naredila baterije s kapaciteto 7,5 gigavatne ure. Glavni odjemalci bodo evropski proizvajalci avtomobilov, med njimi tudi Mercedes-Benz.

Korejci so lani dobili posel z vodilnim proizvajalcem premium vozil na svetu. Nemcem bodo dostavljali (večinoma iz Madžarske) baterijske celice, v Daimlerjevi tovarni pa jih bodo nato sestavljali v ustrezne baterijske pakete.

Evropa je za Korejce privlačnejša od Kitajske

Največja tovarna SK Inovation v Južni Koreji ima trenutno letno kapaciteto 1,9 gigavatne ure, kar je bistveno manj od načrtovane proizvodnje v novi evropski tovarni. Do leta 2020 bodo povečali tudi proizvodnjo v svojih domačih tovarnah, tako da bodo po svetu skupaj izdelali baterije s kapaciteto 12 gigavatnih ur.

Še precej višje napovedi glede proizvodnje baterij imata Tesla (105 gigavatnih ur leta 2020) in kitajska družba CATL (50 gigavatnih ur leta 2020).

Korejci so se približali Evropi tudi zaradi napetosti s Kitajsko, kjer so južnokorejska podjetja izpadla iz sistema državnih subvencij. Napeti diplomatski odnosi so bili udarec za podjetja, kot je SK Inovation, saj je Kitajska trenutno največji trg električnih avtomobilov na svetu.

Ne spreglejte