Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Četrtek,
1. 10. 2015,
3.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Honda

Četrtek, 1. 10. 2015, 3.18

8 let

Honda FCV – vodik serijsko za pet ljudi in s 700-kilometrskim dosegom

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pri Hondi so se pohvalili, da bodo tokrat na salonu v Tokiu med vsemi razstavljavci imeli največjo razstavno površino. Svetu bodo doma predstavili svoj serijski avtomobil s pogonom na gorivne celice.

The Power of Dreams – Moč sanj, ki v sedanjost postavlja energijo iz vodika in vrnitev superšportnika

Honda bo na svojem domačem salonu v slogu globalnega slogana Moč sanj, ki naj bi v voznikov vsakdanjik prinesel predvsem inovativne rešitve sodobne mobilnosti, predstavila dva zelo zanimiva avtomobila.

Visokotehnološkega ekologa, hondo FCV, svoj prvi serijski avtomobil s pogonom na vodik oziroma gorivne celice, in superšportnika NSX, ki se na sceno vrača z zelo zmogljivim hibridnim pogonom oziroma na ceste prinaša dirkaško tehnologijo nove dobe.

Pet potnikov in 700-kilometrski doseg

Honda FCV je torej po toyoti mirai že drugi serijski avtomobil japonske avtomobilske industrije s pogonom na gorivne celice, ki proizvajajo električno energijo in kot stranski produkt vodo oziroma vodno paro. Honda FCV bo s svojo zalogo energenta prihodnosti, vodika, zmogla prevoziti več kot 700 kilometrov.

Novi FCV bo imel zmogljiv elektromotor, ki bo skupaj z menjalnikom nameščen povsem konvencionalno, kar pomeni, da bo ta visokotehnološki ekolog dovolj udobja in prostora ponujal vsem petim potnikom.

Njegova posebnost je tudi vloga mobilne elektrarne, saj lahko z integriranim inverterjem ob izrednih razmerah gorivne celice oziroma v njih proizvedeno električno energijo uporabi za napajanje porabnikov v svoji bližini.

Da, hondo FCV bi tako lahko lastnik kot mobilno elektrarno priključil na napeljavo svoje hiše, podobno kot je to v objemu ledene ujme s svojim električnim avtomobilom naredil slovenski inovator in strokovnjak za elektromobilnost Andrej Pečjak.

Ne spreglejte