Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 5. 2024,
8.42

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

Natisni članek

prometna nesreča Brezovica zapora ceste primorska avtocesta primorska avtocesta

Nedelja, 5. 5. 2024, 8.42

1 teden, 5 dni

Primorska avtocesta znova odprta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14
Zaprta primorska avtocesta proti Ljubljani | Foto DARS

Foto: DARS

Zaradi prometne nesreče, ki se je zgodila okoli 7.30, je bila primorska avtocesta pred Brezovico v smeri Ljubljane nekaj ur zaprta. Nato je bil promet do 14. ure oviran in je potekal zgolj po prehitevalnem pasu. Avtocesta je trenutno odprta, policisti skrbijo, da bo promet čim prej normalno stekel. 

Nesreča pred izvozom Brezovica se je po podatkih ljubljanske policijske uprave zgodila zjutraj ob 7.30. V njej je bil po prvih podatkih samoudeležen voznik tovornega vozila s cisterno, ki je zapeljal s ceste. Vozilo se je na travnati površini prevrnilo, voznik pa je ostal ukleščen v njem.

Umrl voznik iz BiH

Kot so sporočili s policije, se je glede na do zdaj znane informacije 33-letni voznik, državljan Bosne in Hercegovine z bivanjem v Sloveniji, v nesreči tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl. Prometna nesreča se je zgodila, ker ni vozil po sredini prometnega pasu in je zavil v desno čez odstavni pas v obcestni jarek, kjer se je tovorno vozilo s polpriklopnikom zaradi brežine prevrnilo na desno tako, da je obstal na strehi vozila in polpriklopnika, voznik pa je ostal ukleščen v vozilu.

Policisti so opravili ogled in nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah nesreče. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. Interventne službe so na kraju odpravile posledice prometne nesreče, kjer je bilo poleg odstranitve tovornega vozila potrebno tudi prečrpavanje goriva iz cisterne. Posledic za okolje oziroma izlitja ni bilo.

Avtocesta je bila najprej zaprta, nato pa je bil promet do 14. ure oviran in je potekal zgolj po prehitevalnem pasu. Avtocesta je trenutno odprta, policisti skrbijo, da bo promet čim prej normalno stekel.

Popoldne je na cestah pričakovati gnečo

Ker se danes končujejo prvomajski prazniki in šolske počitnice, je pričakovati vračanje turistov iz turističnih krajev proti osrednji Sloveniji in naprej proti Avstriji. Med bolj obremenjenimi bo tudi ljubljanski obroč.

DARS avtocesta
Novice Začenja se celovita obnova odseka štajerske avtoceste med Framom in Slovensko Bistrico

Na Darsu danes po državi pričakujejo zgoščen promet že v dopoldanskem času, še bolj pa v popoldanskih urah.

Po Sloveniji do 22. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

Ne spreglejte